ep el presidente de bankia jose ignacio goirigolzarri 20201201090204
BANKIA

Bankia ha guanyat 50 milions d'euros durant el quart trimestre, enfront de la pèrdua de 34 milions presentada durant mateix període de l'any passat. El seu benefici anual ha baixat un 57%, fins als 230 milions, després de destinar 505 milions a provisions relacionades amb la pandèmia i per la menor contribució del resultat per operacions financeres. Les seves accions pugen un 1% en borsa, fins als 1,34 euros.

  • 1,78€
  • 2,65%

"La finalitat d'aquestes dotacions extraordinàries ha estat reforçar encara més el balanç de l'entitat i comptar així amb una major flexibilitat per fer front a les necessitats financeres que poguessin tenir en el futur famílies i empreses. Bankia ha dedicat també 576 milions a provisions ordinàries de crèdit i adjudicats", ha explicat l'entitat, que es troba en ple procés d'integració a CaixaBank.

El marge d'interessos ha baixat un 5,9%, fins als 1.904 milions d'euros, "per l'impacte de la caiguda de la corba de tipus, pel canvi de mix de la cartera creditícia, amb un major pes del segment d'empreses i menors volums de consum, i per la menor contribució d'interessos de la cartera de renda fixa", ha destacat el banc.

Encara que "part d'aquesta caiguda s'ha contrarestat amb el menor cost dels dipòsits i l'efecte positiu del volum de finançament presa del BCE en millors condicions, després de les mesures de suport adoptades pel banc central en resposta a la pandèmia".

Pel costat dels ingressos, les comissions netes han pujat un 12,2% en taxa interanual, fins als 1.213 milions d'euros. "Aquest creixement s'explica pel bon comportament de les comissions generades pel negoci amb clients i les generades per les activitats de serveis d'actius sota gestió i originació", ha afegit Bankia.

A nivell trimestral, el marge d'interessos ha baixat fins als 493 milions des dels 503 milions l'any passat, amb comissions netes de 333 milions i 216 milions en provisions. El consens anticipava un marge trimestral d'interessos de 512 milions d'euros, amb comissions netes de 312 milions i 224 milions en provisions, amb un benefici net de 24 milions.

Sobre quan es tancarà la fusió amb CaixaBank, prevista per aquest trimestre, José Sevilla, conseller delegat de Bankia, ha comentat que "esperem tancar la fusió amb CaixaBank com a molt en dos mesos".

A més, s'esperen novetats sobre les sinergies de costos, tancaments d'oficines i reducció de plantilla.

D'altra banda, les dues entitats han assenyalat que esperen pagar un dividend conjunt quan acabi la seva integració, i els accionistes volen conèixer la quantitat que estudia el banc per remunerar, comptant això sí amb les limitacions imposades pel regulador (15% del benefici de 2020).

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha apuntat que, "malgrat totes les dificultats, ja que els tipus d'interès han aprofundit en el terreny negatiu, Bankia ha tancat un exercici molt positiu en termes de negoci, amb importants creixements en crèdit a empreses, en producció hipotecària i en fons d'inversió".

Noticias relacionadas

contador