ep aston martin
ASTON MARTIN - Archivo

Les pèrdues de Aston Martin van augmentar per sobre dels 100 milions de lliures al 2019, en comparació amb els números vermells de 68 milions de l'any anterior. A més, el fabricant d'automòbils ha avisat que el coronavirus podria afectar la cadena de subministrament i les vendes. Les accions de la companyia es deixen més d'un 10%.

La companyia ha explicat a la presentació de resultats aquest dijous que les pèrdues es van accentuar per un càrrec de 49 milions de lliures, ja que retarda els seus plans de vehicles elèctrics com a part d'un acord amb el multimilionari de la Fórmula 1 Lawrence Stroll, qui va dirigir la injecció de capital. El grup, les actuacions del qual són un element bàsic de la franquícia cinematogràfica de James Bond, espera que la injecció de capital li permeti avançar després d'un any turbulent.

"Un balanç general que mostra una força significativa ens situa en una posició molt diferent de la que hem ocupat en el passat". "Diria que no sols hi ha alleujament, sinó també optimisme sobre la nostra capacitat per fer el que és correcte", ha dit el director executiu d'Aston Martin, Andy Palmer.

Precisament, la companyia també ha fet públic que el seu director financer, Mark Wilson, abandonarà el càrrec després d'arribar a un acord. S'espera que Wilson se'n vagi a finals d'abril. Palmer va dir que no havia estat acomiadat, i que la decisió havia estat mútua, per permetre que es pugui "desintoxicar" al cap d'un any difícil.

Mirant cap a 2020, Aston Martin espera que les vendes als concessionaris siguin "materialment més baixes" de nou, ja que tracta de reduir la quantitat d'automòbils que tenen els concessionaris, i també va advertir que el brot de coronavirus podria afectar la seva cadena de subministrament i les vendes. "No espero que 2020 sigui un viatge fàcil", ha assegurat Palmer.

Noticias relacionadas

contador