• Santander diu que ha esgotat les línies, però Calviño va rebaixar l'expectativa
ep el presidente del gobierno pedro sanchez durante su intervencion en el pleno del congreso
Pool

El Govern habilitarà aquest divendres en un Consell de Ministres extraordinari una segona línia d'avals públics, de 20.000 milions d'euros més, amb la finalitat de garantir la liquiditat a empreses i autònoms davant l'emergència de la crisi del coronavirus.

Així ho ha anunciat el president del Govern, Pedro Sánchez, a la seva compareixença davant el Ple del Congrés, al qual s'ha adreçat per sol·licitar una pròrroga de la vigència de l'estat d'alarma fins al pròxim 26 d'abril.

Sánchez ha assegurat que l'estimació del Govern és que més de 1,3 milions d'autònoms i empreses es beneficiaran d'aquesta línia d'avals públics, del màxim de 100.000 milions que va anunciar l'Executiu a l'inici.

Així mateix, ha dit que 130.000 empreses i autònoms més es beneficiaran de l'ampliació del límit d'endeutament de l'ICO, per a augmentar totes les seves línies de finançament, fins a un total de 10.000 milions d'euros.

Fa dos dies, el conseller delegat de Santander España, Rami Aboukhair, va comunicar que el banc gairebé ha esgotat les línies de crèdit amb avals ICO i va demanar que s'ampliïn "tan aviat com sigui possible". No obstant això, Nadia Calviño, la ministra d'Economia, ha rebaixat aquesta expectativa, i va afirmar ahir que ja hi ha 86 entitats que han subscrit acords per concedir avals, i que han rebut 31.000 sol·licituds d'avals per valor de 2.747 milions d'euros, una xifra menor del que diu el Santander. La majoria, uns 2.500 milions, va afegir, són per a finançament d'autònoms i pimes. Malgrat tot, 20.000 milions més seran alliberats el divendres, i ja sumaran 40.000 d'un total de 100.000 milions.

Noticias relacionadas

contador