• El fons ha obert una aposta al banc del 0,6% del capital
  • En total, hi ha vuit vehicles que superen el 0,5% en les seves posicions curtes
ep emilio saracho durantejuntaaccionistaspopular
Emilio Saracho durant la junta d'accionistes de PopularMAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Un nou baixista aterra al capital de Banc Popular. I és un vell conegut en les posicions curtes al llarg de la borsa espanyola. De fet, Melqart Asset Management va arribar al 4% d'Abengoa apostat contra la companyia andalusa al març, abans del daltabaix per a la cotització que va suposar la dilució per als accionistes amb l'allau de nous títols. Ara, es converteix en el vuitè fons amb més d'un 0,5% del capital posicionat contra l'entitat que presideix Emilio Saracho.

  • 0,32€
  • 0,00%

La companyia d'inversió alternativa -com autodescriu- britànica ha emergit així als registres de posicions curtes de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb un 0,6% del capital. Una inversió baixista valorada en nou milions d'euros contra el banc, que cotitza amb una capitalització de menys de 1.500 milions d'euros després de perdre gairebé la meitat del seu valor en una setmana.

El fundador i director d'inversions de Melqart Asset Management és un ex de Cheyne Capital i Morgan Stanley, Michel Massoud. La companyia, que opera des de Londres, va obtenir una rendibilitat en 12 mesos fins al març del 27% amb el seu 'hedge fund' Melqart Opportunities Fund, la filosofia és multiestratègia, segons les estadístiques de la consultora Preqin.

L'arribada de Melqart es produeix en el moment més crític per Popular. Aquesta inversió va a contra corrent d'altres baixistes que han decidit fer un pas enrere i recollir beneficis després de les profundes caigudes en borsa del banc. Divendres Oceanwood i AQR van reduir les seves posicions curtes fins al 0,82% i el 0,69% respectivament. Així mateix, Marshall Wace l'ha disminuït des del 2% fins al 1,72%, mentre que BlackRock passa del 0,7% al 0,69% del capital.

El 'curt' més agressiu continua sent Samlyn Capital, amb un 1,8% del capital apostat contra el valor. Entre els baixistes amb més d'un 0,5%, nivell a partir del qual el regulador publica els seus noms, també hi ha PDT Partners (0,51%) i Lansdowne Partners (0,9%). L'última dada actualitzada per la CNMV d'agregat de posicions curtes correspon al 26 de maig, amb un 12,06% del capital.

Banc Popular cau ja un 63% des del començament de l'any amb pèrdues de dos dígits durant les últimes sessions. Aquest dimarts, jornada en què es mou amb canvis més moderats oscil·lant entre el vermell i el verd, Emilio Saracho visita la seu del Banc Central Europeu (BCE) al costat del seu conseller delegat, Ignacio Sánchez-Asiaín, per analitzar la situació de la entitat i, sobretot, el seu futur. Divendres Saracho va enviar una carta als directius per tranquil·litzar-los i reafirmar que el seu equip continua treballant en dues alternatives: ampliació de capital o venda.

Noticias relacionadas

contador