• Els analistes redueixen un 36% el preu objectiu de Popular
ep emilio saracho 20170512132902
Emilio Saracho, president de Banc PopularMAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Els analistes de Barclays han emès un informe sobre Banc Popular en què mantenen la seva recomanació "neutral" i redueixen el preu objectiu un 36%, des dels 0,70 euros fins als 0,45 euros. Així i tot, després dels recents descensos i la caiguda dels últims cinc dies, aquest nivell atorga un potencial de revaloració del 32% al valor. Popular puja un 1% aquest dimarts, fins als 0,34 euros. A més, al seu informe els analistes assenyalen Banc Santander i Bankia com a potencials compradors.

  • 0,32€
  • 0,00%

Des de Barclays han emès una nota per als clients en la qual analitzen la situació de Banc Popular enmig dels rumors sobre la seva possible venda. "Popular està buscant una manera d'abordar els seus problemes de balanç, si això és correcte, la companyia no podria tenir temps per vendre actius i recaptar capital", apunten els analistes de l'entitat britànica. Aquesta situació provoca que "una venda comercial seria el resultat més probable", destaquen.

En el cas de venda, els analistes apunten que "els compradors potencials podrien pagar una vegada el valor en llibres de l'entitat per una transacció neutral de benefici per acció". No obstant això, l'escala i els riscos associats fan que això sigui un valor poc probable", apunten des de Barclays que suggereix que el seu preu està per sota de les 0,2 vegades, el seu valor en llibres. Un preu que podrien pagar Bankia o Banc Santander, que són els potencials compradors de l'entitat que presideix Emilio Saracho.

L'entitat britànica descarta Sabadell ja que consideren que "està centrat en la integració de TSB al Regne Unit". Tot i que creu que podria pagar més, això requeriria un augment de capital significatiu. La compra de Popular per part de Santander "podria resultar beneficiosa, però hauria de pagar menys de 0,1 de valor tangible de llibres de l'entitat". En el cas de Bankia, "aquesta operació podria, potencialment, tenir el major benefici, però de nou només en una valoració molt baixa i amb un augment substancial de capital", consideren els analistes de Barclays.

Finalment, l'entitat britànica contempla això "malgrat que les últimes informacions dels mitjans estiguin considerant Santander com l'únic comprador". No obstant això, aquestes informacions "no són consistents" per als analistes. "Popular està considerant ofertes d'adquisició i podria tenir-ne una valoració durant les pròximes setmanes". "A més, des de l'Administració també estan avaluant les alienacions d'actius i recaptant capital", afirmen els analistes de Barclays.

Noticias relacionadas

contador