• El fons de cobertura britànic és un dels baixistes més agressius de la borsa espanyola
ep emilio saracho 20170512132902
Emilio Saracho, president de Banc PopularMAXIMO GARCIA DE LA PAZ

El 'hedge fund' Marshall Wace, un dels més agressius entre els baixistes de la borsa espanyola, ha mogut fitxa aquesta setmana en algunes de les cotitzades més castigades. El fons de cobertura s'ha incrementat la pressió sobre Banc Popular i OHL, i l'han reduït sobre Bankia.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 1,78€
  • 2,65%
  • 0,34€
  • 4,02%

Marshall ha posat fi a la reducció de la seva inversió baixista en Banc Popular i ha augmentat la seva posició curta des de l’1,62% fins a l’1,72%. El fons fundat per Paul Marshall i Ian Wace, dos ex de Mercury AM i Deursche Bank respectivament, ha estat el més agressiu durant els últims tres mesos en l'entitat presidida per Emilio Saracho fins que, durant el seu replegament, el va superar Samlyn Capital, que compta amb un 1,73% de l'accionariat apostat contra el valor, cosa que suposa una mica més de 47 milions d'euros.

Els baixistes segueixen decidits en la seva inversió contra Popular amb un 11,73% del capital. Enmig dels rumors de venda, però amb la possibilitat que tracti d'ampliar capital per seguir independent, l'activitat dels 'curts' està sent frenètica. El valor, tot i que puja avui un 1%, perd un 26% el 2017. Així mateix, l'agència de ràting Moody's ha donat pressa a Saracho i el seu equip en considerar que no poden esperar que un repunt del mercat immobiliari vagi a alleujar la seva situació.

Per la seva banda, Marshall també ha elevat des del 2% fins al 2,16% del capital la seva inversió contra OHL, la constructora presidida per Juan Villar-Mir puja un 9% a l'any, tot i que encara retrocedeix un 31% durant els últims 12 mesos. L'agregat de posicions curtes aconsegueix en aquest cas el 7,1%, mentre que la inversió baixista del 'hedge fund' de Marshall i Wace està valorada en 26 milions contra la companyia que capitalitza una mica més de 1.000 milions d'euros.

Al mateix temps que els anteriors moviments, Marshall Wace ha fet un altre pas enrere en Bankia, en què redueix la seva posició des del 0,67% fins al 0,57% -69 milions d'euros-. La pressió baixista arriba al 2,42% del capital en l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri, un percentatge reduït que, tot i això, va augmentar després que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) posés sobre la taula la fusió amb Banc Mare Nostrum (BMN).

Noticias relacionadas

contador