• La pressió es va reduir durant les dues primeres setmanes de maig des del 12,73% fins al 11,73% del capital
  • Emilio Saracho es reuneix avui amb el consell d'administració per analitzar les ofertes
emilio saracho juntaaccionistas
Emilio Saracho, president de PopularArchivo Bolsamanía

El capital de Banc Popular segueix sent el niu de continus moviments dels fons de cobertura. Els baixistes, que aposten contra un valor prenent prestades accions, mantenen la pressió mentre sembla imminent algun tipus d'operació al voltant de l'entitat financera que presideix Emilio Saracho.

  • 0,32€
  • 0,00%

L'executiu ja va avançar durant la Junta General d'Accionistes de Setmana Santa que estan "curts de capital" i que el futur passa per una operació amb un altre banc o amb una ampliació de capital. Una confessió que, encara assumida pels accionistes, va desembocar en una nova onada de vendes. Un mes després el consell d'administració es reuneix amb Saracho (aquest dijous, des de les 13.00 hores) per analitzar les ofertes davant l'interès que, segons els rumors que circulen pel mercat, han mostrat pràcticament tots els noms propis del sector financer espanyol.

Els baixistes contemplen aquest procés mentre continuen augmentant els seus guanys. Tot i que el valor rebota avui més d'un 2% fins als 0,68 euros, perd encara un 25% el 2017 i un 64% durant els últims 12 mesos. L'agregat de posicions curtes es va situar el 12 de maig al 11,73% del capital, segons l'actualització que va publicar aquest dilluns la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest percentatge, només inferior a l'estrany cas de DIA, suposa una inversió de més de 320 milions d'euros posicionada contra el banc, que cotitza amb una capitalització de 2.800 milions d'euros. L'agregat de posicions curtes, això sí, es va reduir lleument des del 12,37% anterior, a la primera disminució des del 3 de març.

Encara que hi ha hagut certa recollida de beneficis, especialment després de l'extrema volatilitat que protagonitza l'entitat durant les últimes setmanes enmig dels rumors sobre el seu futur, els fons de cobertura resisteixen al capital. Així ho mostren els últims moviments. El fons de cobertura britànic Oxford Asset Management ha incrementat lleument la seva posició des del 0,59% fins al 0,6%. Per la seva banda, Marshall Wace ha disminuït la seva inversió des del 2,02% fins l'1,94% del capital.

La setmana passada van ser Lansdowne Partners i AQR Capital Management els que van moure fitxa. El primer va augmentar la seva posició des del 0,86% fins al 0,9% del capital. El segon va prosseguir amb la reducció gradual que va emprendre al gener i la va baixar des de l’1,04% fins al 0,99%.

Noticias relacionadas

contador