• Els més agressius són Viking Global, AQR i Marshall Wace
  • El ministre De Guindos va confirmar que Bankia analitza el "potencial interès" de comprar l'entitat que presideix Saracho
cbjoseignaciogoirigolzarri
José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia

Els fons de cobertura mouen fitxa en Bankia. La possibilitat que el banc, parcialment nacionalitzat, incorpori actius -o la totalitat- de Banc Popular ha estat munició suficient per animar els baixistes a modificar les seves posicions curtes en el capital de l'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri.

  • 1,78€
  • 2,65%

Bankia s'ha colat amb força en els rumors sobre el futur de Banc Popular. Tot i que el mateix ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha confirmat que són alguna cosa més que especulacions, ja que l'entitat de la qual l'Estat és màxim accionista -amb un 67% mitjançant el FROB- analitza la situació de Popular i la seva "potencial interès", segons va dir el ministre. A més, la setmana passada va assenyalar que ha demanat als bancs interessats en emprendre una operació de "combinació de negocis" una mostra d'interès preliminar.

El banc que va sorgir de la fusió de Caja Madrid, Bancaixa i altres antigues caixes d'estalvis està immers en un període d'anàlisi de la fusió amb Banc Mare Nostrum (BMN), una altra entitat intervinguda per l'Estat, segons ha confirmat l’entitat després dels resultats del primer trimestre, durant el qual va guanyar 304 milions d'euros. Bankia, a més, no pot realitzar cap operació corporativa fins al 30 de juny, data quan expiren les restriccions imposades per Brussel·les pel rescat. No obstant això, sí que pot negociar fins llavors amb altres entitats.

La possibilitat que Bankia sigui protagonista en noves fusions del sector financer, així com el repunt de les accions del 6% el 2017, han estat arguments suficients, perquè els fons de cobertura es moguin. El més actiu durant les últimes setmanes és Viking Global, el fons de cobertura d'Ole Andreas Halverson que va néixer impulsat per Julian Robertson després de l'èxit de Tiger Management.

En concret, Viking té una posició curta del 0,7% del capital, que ha elevat des del 0,61% anterior després d’aflorar aquesta aposta a l'abril. El segueixen dos noms propis clàssics en aquests registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). D'una banda, AQR Capital Management, que ha elevat la seva inversió baixista des del 0,68% fins al 0,7%. De l'altra, Marshall Wace, que l'ha disminuït des del 0,71% fins al 0,67%.

L'agregat de posicions curtes s'explica gairebé, únicament, per aquests tres fons de cobertura que han mogut fitxa durant els últims dies. La ràtio que publica cada dues setmanes la CNMV es va situar al 2,42% el 12 de maig. "Són nivells que estan per sota d'altres competidors, habituals i en què no veiem res estrany", van sostenir José Sevilla i Leopoldo Alvear, conseller delegat i director financer, durant l'última presentació de resultats.

Noticias relacionadas

contador