Gold bars, coins, mining, metals

L'or segueix de ral·li (+ 0,4%) i ja depassa els 1.400 dòlars per unça. Aquest metall preciós, popularment vist com un actiu refugi en matèria d'inversió, estén aquests dies les seves pujades a la calor de les creixents incerteses geopolítiques entre les que destaquen el Brexit i la reunió de la Fed en la qual el mercat espera una nova baixada de tipus .

Una altra variable és la guerra comercial. Aquesta setmana alts funcionaris nord-americans s'han desplaçat a Xangai per reprendre les negociacions comercials amb la Xina.

I l'or segueix a la seva. Durant els dos últims mesos acumula guanys de més de 12%. Tot un ral·li que recorda al de 2016 quan van sorgir els temors davant d'una possible desacceleració de l'economia xinesa. Entre 2008 i 2013, en plena crisi financera mundial aquest metall preciós va ser un dels productes d'inversió favorits.

Durant els pròxims anys ha anat perdent força tot i que amb el seu recent ral·li sembla que torna a recuperar part d'aquesta glòria perduda. Amb tot, els analistes són previnguts i apunten que "la liquiditat segueix demostrant que els traders no estan encara del tot receptius a apostar tot per l'or a l'espera de Powell i els seus", com afirmen des de Phillip Futures.

Des d'un punt de vista tècnic, l'or s'està desplaçant en el rang dels 1.412-1.427 dòlars per unça. Altres metalls preciosos com la plata i el pal·ladi cotitzen a hores d'ara amb pujades més tímides.

Noticias relacionadas

contador