cb barrick gold

Les incerteses creixen. I l'or i la plata hi guanyen. Els metalls preciosos celebren amb fortes pujades el repunt de les tensions globals. Popularment coneguts com a refugis i actius segurs, els inversors van a situar-se sota el paraigua que presenten.

L'unça d'or escala un 1,2% fins als 1.507 dòlars. I la de plata fa el mateix avançant a prop d'un 3% fins als 17,94 dòlars per unça.

L'última amenaça a l'equilibri mundial es troba a l'Aràbia Saudita. Uns drons han atacat les seves reserves de petroli. El subministrament global d'or negre està en dubte. I la pròpia matèria primera reacciona disparant-se un 10%, una de les seves majors pujades intradia de tota la història.

Diumenge a la nit, el president Donald Trump va dir que estava autoritzant alliberar cru de la Reserva Estratègica de Petroli per mantenir els mercats "ben proveïts" i ha afirmat que està preparat per respondre als atacs, dels quals acusa l'Iran.

El que ha passat aquest cap de setmana suposa la major interrupció en el subministrament de petroli d'una sola vegada en la història, cosa que ha donat lloc a la major pujada de preus de cop de la història. El Brent ha arribat a disparar-se un 19% mentre que el West Texas es revalorava un 15%.

Noticias relacionadas

contador