l opep devrait maintenir sa strategie de production

Alguns membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) estan considerant la idea de suspendre Rússia de l'acord de producció de petroli, després que les sancions occidentals i una prohibició europea parcial comencen a soscavar la capacitat de Moscou per bombar més cru.

Eximir Rússia dels seus objectius de producció de petroli podria potencialment aplanar el camí perquè Aràbia Saudita, Unió dels Emirats Àrabs i altres productors a l'OPEP bombegin significativament més cru per complir amb els objectius de producció, cosa que els EUA i les nacions europees han pressionat perquè ho facin.

Els preus del petroli s'han disparat per sobre dels 100 dòlars el barril des de la invasió russa d'Ucraïna i països com els Estats Units han instat a augmentar la producció per reduir-ne els preus.

"Mentre Rússia és un dels tres principals productors (juntament amb Aràbia Saudita i els EUA), un moviment d'aquest tipus permetria a altres productors (sobretot Aràbia Saudita i Unió dels Emirats Àrabs) incrementar la seva oferta més ràpidament, encara que dubtem que de manera significativa, i és previsible que els preus de l'energia es mantinguin elevats", assenyalen des de Renta 4.

Noticias relacionadas

contador