ep archivo   onzas de oro
ORO DIRECT - Archivo

L'expansió de la variant delta del coronavirus, que està generant molts dubtes sobre la recuperació econòmica i que fins i tot ha portat els responsables de Jackson Hole a canviar els seus plans i fer que el simposi sigui virtual, és un bon esperó per optar per invertir en or.

Fins ara el context de millora econòmica i de recuperació de la pandèmia ha propiciat la inversió en actius de risc, entre ells les borses. Però el panorama sembla que està canviant i, en aquest escenari, la companyia Liberum identifica tres raons que justifiquen estar invertits ara en or o en accions relacionades amb el metall preciós.

1. Expansió de virus: fins i tot l'optimista Reserva Federal (Fed) s'ha vist obligada a reconèixer el risc que suposa el virus. El president de la Fed de Dallas, Robert Kaplan, va admetre la setmana passada que podria ajustar els seus punts de vista sobre el tapering (retirada d'estímuls) si l'actual moment en relació amb els casos de la soca delta de la Covid-19 provoca una desacceleració econòmica als EUA durant els propers mesos.

A dia d'avui se segueix registrant un ressorgiment de les infeccions a tot el món (Xina, Sud-est asiàtic, Austràlia...), "actuant com un llast residual en la recuperació econòmica", avisen des de Liberum.

2. Incertesa sobre el creixement: aquests analistes reconeixen que els intents dels governs i dels bancs centrals de tornar les economies a taxes de creixement normals requereix l'ús d'"enutjoses 'macroeines'" (com estímuls a gran escala, QE, ajustaments de tipus...). "Una mala i pobra gestió d'aquestes eines eleva el xoc de risc inflacionari i de depreciació monetària", expliquen.

3. Conflicte comercial: les principals economies segueixen restringint/alterant les aliances comercials, alterant el valor de les monedes i la productivitat de les economies, adverteix Liberum. En aquest sentit cal recordar que la vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, està actualment realitzant la seva primera visita oficial al Sud-est Asiàtic. Harris ha advertit a la Xina que els EUA donarà suport als seus aliats del Sud-est Asiàtic enfreont de les "amenaces" de Pequín als països on manté disputes territorials al Mar de la Xina Meridional.

Des de la seva arribada al poder, Joe Biden s'ha mostrat molt bel·ligerant amb la Xina, i fins i tot va centrar la seva gira per Europa en buscar suports enfront de la potència asiàtica. Tot i que la pandèmia suposa un 'impàs' a la guerra comercial, els economistes tenen bastant clar que aquesta tornarà.

MODERACIÓ DE PREUS

Amb tot, des de Liberum segueixen apostant més per un escenari de recuperació econòmica, un escenari que no és propici per a l'or i que continua sent dominant ara malgrat els dubtes que estan ressorgint durant els últims temps.

"Ara reconeixem un major risc de les perspectives baixistes, a causa del recent ressorgiment del virus a les principals economies del món. Tot i així, de moment preveiem uns descensos sostinguts del preu de l'or", expliquen.

Així, n'estimen un preu d'entre 1.805-1.700 dòlars per unça per al quart trimestre, mentre que aquest baixa fins als 1.640 dòlars per unça per 2022.

Noticias relacionadas

contador