invertir en oro 1024x768

Els caçadors de gangues haurien de pensar-s'ho dues vegades abans de seguir entrant en l'or o la plata a la recerca de rendibilitats, ja que la gana dels inversors pels actius refugi encara disminuirà més a mesura que es recupera el creixement mundial. Per tant, els metalls preciosos, que van patir el que a l'argot de mercat es coneix com un flash crash aquest dilluns, una sobtada i aguda caiguda dels preus fruit de les condicions de mercat, no "presenten oportunitat de compra", indiquen els experts de Julius Baer.

Segons aquests analistes, "la demanda de valors refugi hauria d'esvair més, cosa que farà que els preus baixin una mica". L'or cotitza just per sota dels 1.750 dòlars, després d'una caiguda fins als 1.677 dòlars l'unça aproximadament, "gairebé al mega suport a llarg termini dels 1.675 dòlars l'unça", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "Amb una liquiditat entre nul·la i inexistent, està clar que quan l'or va travessar els 1.750 dòlars l'unça, es va desencadenar un bucle de retroalimentació negativa en cascada de vendes amb ordre de prou pèrdues en un mercat sense ofertes", comenta l'expert.

Pel que fa a la plata, el metall també es va desplomar des dels 24,3460 dòlars l'unça fins als 22,1020 dòlars l'unça, per la qual cosa sembla, "en sintonia amb l'or i probablement es produeixi una liquidació creuada de metalls", assenyala Halley. Tots dos van protagonitzar repunts igualment espectaculars dilluns al matí.

Les causes cal buscar-les en què els mercats de l'or i la plata no es van centrar en la pandèmia, sinó en l'informe sobre el mercat laboral nord-americà de divendres, que va ser millor del que s'esperava. Davant l'acceleració de les contractacions i la reducció de l'índex d'atur, els operadors es van veure sorpresos per la pujada del dòlar i dels rendiments reals dels bons nord-americans, alhora que van desencadenar una venda dels preus d'ambdós metalls preciosos.

Més enllà d'aquesta caiguda sobtada, en deixar de banda les informacions sobre els avenços de la variant delta i centrar-se en la fortalesa del mercat laboral dels EUA, vector de la futura reducció d'estímuls de la Reserva Federal (Fed). "Els mercats de l'or i la plata transmeten el missatge que l'impacte econòmic de la variant delta hauria de ser molt limitat i que la recuperació hauria de continuar", expliquen des de Juluis Baer.

En concret, aquests analistes esperen "una menor demanda de refugi segur en el futur". Les tinences de productes amb respatller físic, el nostre indicador preferit dels safe havens, es van mantenir en un rang molt ampli durant les últimes setmanes. Per tant, "els inversors no s'han vist atrets de nou pels mercats, ni per la variant delta ni pels menors rendiments dels bons reals", expliquen. De fet, "els rendiments de l'or i dels bons reals semblen haver-se desacoblat per ara, cosa que recolza la nostra opinió que la trajectòria dels preus de l'or té a veure amb el mercat laboral molt més que amb els rendiments", postil·len.

"El més important són les perspectives econòmiques generals, ja que aquestes impulsen la demanda de refugi i, per tant, els preus", argumenten els economistes del banc d'inversió suís. "Tenint en compte això, veiem que els preus seguiran baixant. Mentrestant, la plata ha corregit amb més força que l'or, cosa que justifica la nostra opinió de ser prudents", arrodoneixen.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, però, l'or segueix sent alcista a dia d'avui a mitjà i llarg termini. No obstant això "és clau, crític, que el suport dels mínims de març als 1676-1677 dòlars/unça aguanti en tot moment", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador