ep yacimiento de petroleo
Mohssen Assanimoghaddam/dpa - Archivo

Els experts de Berenberg estimen que el preu del petroli es mantingui a l'entorn dels 30 dòlars el barril Brent en el segon i tercer trimestre de l'any. Per al conjunt de l'any fiscal 2020, preveuen un preu mitjà de 40 dòlars. "Esperem una recuperació a una mitjana de 52,5 dòlars/barril per a 2021", indiquen aquests analistes.

  • 15,01€
  • -0,03%

"Clarament, hi ha un grau inusual d'incertesa entorn de les estimacions (del petroli), tant de la demanda com de l'oferta, amb la possibilitat que l'actual excedent sobrepassi la capacitat d'emmagatzematge i arrossegui els preus del petroli per sota dels costos operatius en efectiu durant un període. De mitjana, les nostres estimacions benefici per acció per a 2020/21 cauen entre un 80% i un 40%, respectivament. Reduïm els nostres preus objectius per a BP, Chevron, Eni, Equinor, Exxon, OMV, Repsol, Shell i Total", expliquen aquests experts en un informe.

MIRAR MÉS ENLLÀ

Mirant la crisi actual, Berenberg creu que hi ha un costat positiu. "Si bé l'escenari a curt termini continua sent extremadament difícil, en mirar més enllà creiem que hi ha potencial a la majoria de les accions de tot el sector", auguren.

A curt, Total, OMV i Shell semblen estar ben posicionats, expliquen. "A curt termini esperem que el mercat segueixi centrat en la resistència i en els riscos de caiguda dels preus del petroli. En aquest entorn creiem que Total està sobrevendida i està ben posicionada en una base relativa. A més llarg termini, creiem que el 15% de rendiment de dividends de Shell és sostenible, deixant les accions massa barates. També ens agrada OMV, on (...) l'estratègia continua sent sòlida i l'empresa està barata i ben posicionada. Continuem tenint una qualificació de 'mantenir' en Equinor ara com ara, però també destacaríem que aquesta acció està ben posicionada per a repuntar quan la volatilitat disminueixi i el mercat trobi un fons", conclou Berenberg.

Noticias relacionadas

contador