petroleocrash1

Goldman Sachs avisa que els magatzems mundials de petroli podrien arribar al límit a mitjan maig i causar estralls addicionals, la qual cosa conduiria a "una volatilitat substancial amb més pics a la baixa, fins que l'oferta finalment sigui igual a la demanda".

Els analistes destaquen que el preu del petroli s'ha mantingut prop dels mínims històrics a mesura que la pandèmia del coronavirus enfonsa la demanda i deixa els productors maldant per contenir un excés d'oferta massiva. De fet, la pressió a la baixa recentment va empènyer els contractes del West Texas a territori negatiu per primera vegada.

Goldman Sachs veu que la demanda es reduirà en 18 milions de barrils per dia a mitjan maig, i creu que "una quantitat gairebé igual d'oferta" necessitaria ser reduïda per frenar la caiguda del mercat. La xifra és gairebé el doble del que l'OPEP+ va prometre retallar després de la seva reunió d'abril.

Si la producció s'atura en conseqüència, la dificultat per reiniciar l'activitat duria el repunt de l'oferta cap a una tendència en forma d'L. No obstant això, els experts de Goldman Sachs estimen que l'excés d'oferta global no arribarà fins a mitjan 2021.

Noticias relacionadas

contador