• Redueix en més del 30% la seva previsió de benefici per acció per 2018 i 2019
  • Considera que els resultats del primer trimestre han estat "molt febles"
emilio saracho juntaaccionistas
Emilio Saracho, president de PopularArchivo Bolsamanía

Els analistes de Goldman Sachs han retallat dràsticament la valoració borsària de Banc Popular, concretament un 30%, fins als 0,74 euros per acció des dels anteriors 1,04 euros per títol.

  • 0,32€
  • 0,00%

Aquesta 'tisorada' al Popular es deu al fet que el banc nord-americà ha retallat en més del 30% la seva previsió de beneficis per a 2018 i 2019 i es produeix, a més, mentre l'entitat presidida per Emilio Saracho negocia la seva venda a altres bancs espanyols com BBVA, Santander, Caixabank o Bankia, entre d'altres possibles interessats.

Davant de la retallada dràstica en la valoració de Popular, Goldman ha elevat el preu objectiu de Santander fins als 7,60 euros i el de Caixabank fins als 5,15 euros, ja que els considera els seus bancs espanyols favorits.

En analitzar Banc Popular, Goldman afirma que els seus resultats del primer trimestre han estat "molt febles" amb una "informació mixta sobre la seva posició de liquiditat, una molt feble ràtio de capital CET 1 del 7,3%, tot i que una millor posició de capital general del que s'esperava de l’11,9% i pitjors números del que s'esperava a nivell operatiu, excepte en les comissions i la línia de costos".

LIQUIDITAT I VENDA D'ACTIUS

Sobre la liquiditat, Goldman assenyala que els dipòsits de clients van caure un 1% enfront del trimestre anterior, "tot i que pensem que el mercat esperava una caiguda molt més gran". També destaca que el banc no va donar detalls sobre la seva posició de liquiditat a partir de l'1 d'abril. "Encara que els dipòsits minoristes van ser millors del que s'esperava, les 'repos' i els 'dipòsits d'entitats centrals' van caure amb força (un 50% i 70% enfront del trimestre anterior), cosa que pot haver empitjorat a l'abril, a causa dels retallades de valoració anunciades a l'últim mes", afirmen.

D'altra banda, afegeixen que "el banc també ha reportat un augment seqüencial del cost dels dipòsits, una pobra comparació enfront a la retallada presentat pel sector durant el mateix període. Pensem que això es deu als esforços del banc per aturar la sortida de dipòsits".

En relació a les vendes d'actius que pretén escometre l'entitat per reforçar la seva ràtio de capital CET 1 fins a 100 punts bàsics (una de les opcions estratègiques més per negociar la seva venda a un altre competidor), Goldman assenyala que TotalBank i Aliseda Serveis Immobiliaris són els dos principals "actius no estratègics" que l'entitat pot vendre actualment i que poden tenir un impacte positiu destacat a l'hora de reforçar la seva ràtio de capital. En la seva opinió, WiZink és un actiu estratègic, encara que la seva venda també pot reforçar de manera important l'entitat.

Per exemple, la venda del 100% del TotalBank, que opera als Estats Units, pot impulsar la ràtio de capital CET 1 entre 36 i 53 punts bàsics. La venda del 49% d’Aliseda (Värde Partnes i Kennedy Wilson en controlen el 51%) impulsaria la ràtio CET 1 entre 102 i 167 punts bàsics i la de WiZink Bank (Värde en controla el 51%) impulsaria la ràtio CET 1 entre 91 i 157 punts bàsics.

Noticias relacionadas

contador