cortos portada

Les posicions curtes, aquells que prenen posicions en un valor amb l'expectativa que caigui en borsa, han escalat fins a màxims històrics en diversos valors de l'IBEX 35. Així, Inditex, Bankia i CIE Automotive registren nivells mai vistos de baixistes en el seu capital. Així mateix, també han augmentat en tres dels grans com BBVA, Telefónica i Iberdrola.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 25,45€
  • 0,00%
  • 45,34€
  • 1,43%

Els curts en Inditex han augmentat fins a l’1,3% del capital de la companyia tèxtil, des de l’1,1% anterior, segons les dades que ha publicat aquest dilluns la Comissió Nacional del Mercat Valors (CNMV). Aquest percentatge és el seu màxim històric i coincideix amb la presentació dels seus resultats del primer semestre, que va tenir lloc el passat dimecres 12 de setembre.

A més, cal destacar que durant aquesta quinzena Morgan Stanley va retallar el preu objectiu de la companyia tèxtil fins als 21%. Una retallada que va passar factura a les accions de la companyia, ja que es van deixar un 5,66% en borsa durant diverses sessions, però després dels resultats, Inditex es va recuperar durant tota la setmana passada i va pujar un 6%.

Pel que fa a Bankia, les posicions baixistes ja van tocar màxims a l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri fa 15 dies, però avui han tornat a prendre nivells mai vistos. Els curts han passat del 4,86% al 5,20%. Destaca especialment el fons britànic Marshall Wace, que ha incrementat la seva posició des del 0,9% de desembre de 2012 fins al 0,5% a dia 12 de setembre.

També han augmentat fins rècords històrics en CIE Automotive, que la seva entrada a l'IBEX-35 ha cridat els curts. Els baixistes han augmentat fins a l’1,63% del total del capital.

D'altra banda, els curts han donat un respir a DIA, el valor amb major nombre de posicions baixistes de l'IBEX, ja que han disminuït en el seu capital fins al 20,83% des del 21,53% anterior. Així mateix, els curts han disminuït en OHL, del 9,17% al 8,80%; en Cellnex, del 8,06% al 7,93%; i en Técnicas Reunidas, del 7,45% al ​​6,47%. Finalment, en Neinor Homes, els curts han augmentat fins al 8,91%.

Pel que fa els pesos pesants de l'IBEX, els curts han caigut en BBVA fins al 0,56% des del 0,76% anterior i han pujat en Telefónica fins al 0,6%. També han augmentat en Iberdrola fins al 0,2% i s'han mantingut en aquest percentatge (0,2%) en el capital de Banc Santander.

Mediaset, per la seva banda, ha vist com els curts han pujat fins al 5,26%. La seva competència més directa, que no pertany a l'IBEX 35, Atresmedia també ha patit l'atac de les posicions baixistes ja que hi han augmentat fins al 4,4% des del 3,73% anterior.

Noticias relacionadas

contador