inditex presidente pablo isla resultados 2017 portada
Inditex

Inditex s'enfonsa a l'IBEX 35. La companyia ha estat, de llarg, el pitjor valor del selectiu espanyol amb una caiguda del 5,66% després d'haver perdut el suport de Morgan Stanley. Els d'Amancio Ortega estenen així els seus caigudes de dimarts, que van fregar el 2%.

  • 43,87€
  • -3,24%

En aquesta ocasió, és Morgan Stanley que ha retirat la seva confiança a Inditex. El banc d'inversions ha rebaixat la seva recomanació d'"igual que el mercat" a "per sota del mercat" i el preu objectiu de l'acció, des dels 26 euros als 21 euros i ha posat en dubte el seu model de negoci.

El banc nord-americà assevera que "Inditex segueix sent una companyia de classe mundial, però la seva proposta s'ha anat afeblint durant els últims anys i no creiem que estigui degudament reflectida (encara) en les estimacions del consens del mercat".

I és que, encara que "Inditex ha ofert un fantàstic rendiment des de la seva sortida a borsa el 2001, el seu model de negoci està començant a semblar menys diferenciat que abans respecte als seus competidors".

Amb tot, recorden que "Morgan Stanley mai ha atorgat una recomanació d''infraponderar' Inditex, però no ens sentim còmodes ignorant les creixents pressions que afronta la companyia".

El banc d'inversions rebaixa la recomanació i el preu objectiu de la companyia tèxtil

Per la seva banda, la companyia d'anàlisi canadenc li va atorgar aquest dimarts a Inditex un preu objectiu de 32 euros, respecte als 34 euros anteriors, una rebaixa de gairebé el 6%.

A més, van retallar l'estimació de beneficis del gegant minorista per 2019 un 3% i va assenyalar com a gran amenaça l'efecte divisa.

Amb tot, RBC va veure potencial en la companyia tèxtil presidida per Pablo Isla i li va atorgar un creixement del 12% i projectar que el creixement de les seves vendes en botigues comparables (like for like) sigui saludable durant el segon trimestre. I tot, de cara al fet que el colós tèxtil rendeixi comptes amb el mercat i presenti els seus resultats del seu segon trimestre fiscal el proper 12 de setembre.

Precisament, va ser Morgan Stanley que va retirar el seu consell de compra i va retallar un 21% la valoració d'Inditex l'any passat just abans que l'empresa tèxtil presentés els seus resultats semestrals. D'altra banda, l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, afirma que "tot i la contundència de les últimes caigudes de la companyia tèxtil, aquestes encaixen dins dels paràmetres normals".

D'aquesta manera, Inditex viu una de les seves pitjors caigudes de la història. El passat 23 de febrer, va arribar a perdre un 7,06%, mentre que aquest dimecres s'ha arribat a deixar un 7,32%. Al seu torn, la seva major caiguda fins al moment va tenir lloc el 5 de març de 2009, quan va cedir un 10,32% al parquet.

Noticias relacionadas

contador