bajistas

Les posicions curtes s'han reduït considerablement en DIA després de les últimes sessions d'alta volatilitat en la companyia. En concret, han baixat des del 17,65% de fa dues setmanes fins al 13,36% actual, segons les dades publicades aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) a data de 26 d'octubre. Això no obstant, es manté com la companyia espanyola amb major percentatge de 'curts' en el seu capital.

Els baixistes, aquells inversors que, generalment, entren en una companyia amb l'expectativa que aquesta caurà en borsa a curt termini, sembla que han perdut l'interès en la cadena de supermercats durant els últims dies, ja que el percentatge de 'curts' en l'accionariat s'allunya de nou dels màxims marcats el 7 de juliol de l'any passat, al 24,86%.

Això sí, al capital de la companyia van entrar durant aquestes dues últimes setmanes Capital Fund Management, que actualment compta amb el 0,63% de la cadena; AQR Capital, que en té l’1,01%; WorldQuant, amb el 0,99%; Citadel Advisord, amb el 0,83%; PDT Partners, amb el 0,61%; BlueMountain Capital, amb el 0,61% també; i Squarepoint Ops, amb el 0,78%. Cal esmentar que la cotitzada presentarà aquest dimarts els seus resultats corresponents al tercer trimestre de l'any.

BLUE CHIPS I BANCS

Pel que fa a les companyies amb més pes a l'IBEX 35 (o blue chips), els baixistes han registrat moviments dispars. Mentre en Telefónica s'han reduït fins al 0,39% des del 0,62% de fa quinze dies, en Iberdrola han augmentat des del 0,20% anterior fins al 0,5%, segons els registres de la CNMV. Alhora, s'han mantingut en Inditex (l’1,05%).

Pel que fa a la banca cotitzada, els baixistes s'han mantingut igual en la majoria dels casos. En Santander continuen amb el 0,31% del capital; en BBVA, amb el 0,48%; i en CaixaBank, per sota del percentatge mínim per aparèixer reflectit en els registres del supervisor borsari espanyol (és a dir, per sota del 0,2%).

En Bankia, en canvi, els 'curts' s'han replegat des del màxim marcat fa dues setmanes amb el 5,50% del capital; actualment compten amb el 5,03%. En Sabadell també s'han reduït lleugerament, fins al 0,99% des de l’1,08% anterior. No obstant això, han augmentat suaument el seu interès per Bankinter, fins al 0,70% del seu capital.

ALTRES COMPANYIES DE L'IBEX

Les posicions curtes en Siemens Gamesa també han augmentat lleugerament, fins al 5,98% des del 5,49% anterior, destacant-ne l'entrada del fons Marshall Wace (1,27%) en el capital de l'energètica. Igualment s'han incrementat els 'curts' en Red Eléctrica, fins a l’1,7%; si és el cas, ha estat Balsany Europe Asset Management què va entrar en l'accionariat el passat dia 22, amb el 0,57%.

Finalment, els baixistes van reduir les seves posicions en Técnicas Reunidas, fins al 5,76% des del 5,89% anterior; van augmentar-se en Cellnex, fins al 9,22% des del 8,61% de fa dues setmanes; es van replegar lleugerament des dels màxims en CIE Automotive, fins a l’1,77%; també han baixat en Viscofan, fins a l’1,11%; i s'han mantingut en Merlin Properties, al 0,75%.

contador