iberdrola galan alemania

Iberdrola ha inaugurat aquest dilluns el parc eòlic marí Wikinger (Alemanya), en què ha invertit un total de 1.400 milions d'euros. Aquestes instal·lacions, que donen feina a 2.000 treballadors, subministren ja 350 megawatts de capacitat a la red elèctrica alemanya, i aporten energia renovable d'alta eficiència a 350.000 llars, xifra que equival al 20% de la demanda d'energia de l'estat Mecklenburg-Pomerània Occidental, on s'ubica aquest parc.

  • 11,66€
  • 0,39%

Segons ha apuntat l'energètica en una nota, el flux d'energia renovable que genera Wikinger tindrà un "destacat impacte positiu" en el medi ambient, ja que evitarà l'emissió a l'atmosfera de gairebé 600.000 tones de CO2 l'any. A més, ha servit per impulsar la generació d'ocupació i l'activitat d'empreses espanyoles proveïdores, com Navantia i Windar.

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha assegurat que "Wikinger representa un pas més en el nostre compromís amb el subministrament d'electricitat neta, eficient i segura", i ha assenyalat que "aquest parc és un clar exemple de tecnologia puntera i demostra el gran potencial industrial i innovador del sector energètic europeu per liderar la reindustrialització al nostre continent".

El projecte Wikinger marca l'entrada d'Iberdrola al mercat elèctric alemany, país on s'acaba d'adjudicar la construcció d'altres dos parcs eòlics marins: Baltic Eagle (476 MW) i Wikinger Süd (10 MW). De fet, la suma d'aquests tres projectes, tots ells situats al costat de l'illa de Rügen, donarà lloc al major complex del mar Bàltic, amb una capacitat total instal·lada de 836 MW i una inversió conjunta de 2.500 milions d'euros.

Així, diu l'energètica, Alemanya passarà a convertir-se en una àrea clau per al grup durant els propers anys, al costat dels seus mercats centrals: Estats Units, Regne Unit, Mèxic, Brasil i Espanya.

Noticias relacionadas

contador