• Segueix sent la companyia cotitzada més pressionada pels baixistes
  • El 'hedge fund' més agressiu és l'únic que ha incrementat l'aposta durant els últims 10 dies
ep ricardo curras
EUROPA PRESS

Els fons de cobertura que pressionen DIA redueixen les seves apostes mentre la cadena de supermercats segueix amb el seu ritme alcista en borsa. El valor és el més pressionat pels baixistes, però puja un 17,5% en l'acumulat de 2017, fins a situar-se al tall dels 5,5 euros.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

Les accions de l'empresa dirigida per Ana María Llopis i Ricardo Currás van tocar els 6 euros el 28 de juliol, sessió en què es va conèixer l'entrada en el capital del multimilionari rus Mikhaïl Fridman a través del seu vehicle inversor Letterone, amb el qual va prendre una exposició de fins al 10% de l'empresa: un 3% de manera directa i la resta amb derivats. Una notícia que va provocar un ral·li a l'empresa del 15%, tot i que des dels 6 euros cau un 8% amb la recollida de beneficis posterior.

En aquell moment, els baixistes controlaven el 24,49% de la companyia, apostat contra l'evolució dels seus títols. Des d'aquest moment, han protagonitzat un tancament de 'curts' que va reduir la pressió fins al 20% del capital, segons l'última actualització de l'agregat de posicions curtes publicat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que recull els canvis fins el 4 d'agost.

El regulador publica la suma de les posicions de més del 0,2% del capital cada dues setmanes i cada dia els moviments dels fons de cobertura que superen el 0,5%. Els fons que passen d'aquest llindar han reduït les seves apostes des del 13,24% fins al 12,81% del capital durant els últims deu dies. D'aquesta manera, la pressió conjunta dels baixistes es redueix per sota del 20%, cosa que no passa des de l'abril.

Tres fons de cobertura han estat els que han tornat a reduir les seves apostes. UBS Asset Management ha passat de controlar l’1,48% fins a l’1,11%; GLG Partners la baixa del’1,06% fins al 0,79%; i el 'hedge fund' de George Soros, SFM UK Management, del 0,5% al ​​0,48%. Marshall Wace, el més agressiu, se surt d'aquesta dinàmica. De fet, el fons de cobertura britànic ha incrementat el paquet d'accions apostat contra DIA des del 3,28% fins al 3,51%.

Noticias relacionadas

contador