petroleo680 280

L’'or negre' manté el seu avanç aquest dimarts. El petroli puja alçat per la primera fase de les sancions imposades pels Estats Units a Iran, amb la tensió geopolítica i l'amenaça sobre els subministraments de cru que això comporta.

El barril de West Texas, referència als Estats Units, avança un 1,30% fins als 69,66 dòlars. Per la seva banda, el Brent, referència a Europa, repunta un 0,94% fins als 74,66 dòlars per barril.

El barril de Brent, referència a Europa, repunta un 0,52% fins als 74,13 dòlars per barril

Les sancions dels EUA a l'Iran van entrar en vigor a les 12:01 de la matinada a la Costa Est nord-americana aquest mateix dimarts. "Els Estats Units sembla entestat en el canvi de règim iranià", apunta Greg McKenna, estrateg en cap d’AxiTrader.

Països com l'Índia i la Xina s'han oposat a les sancions, encara que l'Administració Trump busca que el major nombre de països deixi d'importar petroli iranià. "La nostra política és que el major nombre de països redueixin a zero aquestes importacions. El nostre objectiu és reduir els ingressos que entren a l'Iran", va apuntar aquest dilluns un alt funcionari del país presidit per Donald Trump.

Des del banc francès Société Générale afirmen que actualment hi ha un "còmode subministrament" al mercat del petroli, però assenyala que "la sancions a l'Iran restaran un milió de barrils diaris als mercats". D'aquesta manera, els deixaria amb poc marge per fer front a interrupcions imprevistes.

Les companyies petrolieres tindran fins al 4 de novembre per ajustar-se a la prohibició nord-americana de comprar petroli iranià. "El període de tres mesos ja ha començat", va dir Dario Scaffardi, director executiu de la refineria italiana Saras, compradora de petroli iranià. "Així que, esperem veure’n els efectes a partir d'ara", ha afegit.

Durant els últims mesos, funcionaris nord-americans han dit que esperen que les exportacions de petroli de l'Iran desapareguin completament o que disminueixin significativament. El Departament del Tresor va dur a terme 'road shows' amb el Departament d'Estat i altres implicats del Govern durant els darrers 90 dies explicant quines sancions es recuperaran quan tots els períodes vencin al novembre, va dir un funcionari dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador