petroleosubida2

Els preus del cru avancen aquest dimecres davant les imminents sancions dels Estats Units contra l'Iran. El país presidit per Donald Trump va sortir de l'acord nuclear subscrit amb els de l'Orient Mitjà i, des de llavors, el mercat ha esperat que concreti les sancions que perjudicaran la seva posició al mercat de l’'or negre'.

El barril de Brent, referència a Europa, repunta un 0,47% fins als 76,76 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,45% fins als 70,85 dòlars.

El barril de Brent, referència a Europa, repunta un 0,47% fins als 76,76 dòlars

Els EUA ha demanat a tots els països que aturin les seves importacions de cru iranià a partir de novembre.

"És molt poc probable que els EUA aconsegueixi acabar amb les vendes de petroli de l'Iran per a aquestes dates, però incrementem la nostra estimació que es deixaran de produir uns 700.000 barrils de cru diaris, que serà un altre factor alcista per als preus del cru", afirmen els experts de la consultora Eurasia Group.

Washington va deixar clar al maig, després d'abandonar el pacte nuclear amb l'Iran, que no atorgaria exempcions a les sancions de qualsevol país que segueixi important cru iranià. A més, més enllà de les sancions al país de l'Orient Mitjà, la tensió geopolítica a Líbia és un altre motiu que està sostenint l'alça dels preus.

La lluita de poder entre el govern libi i els rebels ha posat l'ai al cor les exportacions petrolieres del país, encara que ara els ports de Hariga i Zueitina estiguin funcionant amb normalitat.

"Tenint en compte les significatives pèrdues futures de subministrament a què s'enfronta l'Iran i els riscos de subministrament de Líbia i Veneçuela, els fonamentals del petroli segueixen sent favorables perquè els preus segueixin augmentant durant els propers 6 mesos tot i la decisió de l'OPEP", afirmen els experts de BNP Paribas.

Noticias relacionadas

contador