petroleocbrussia

El petroli estén les caigudes aquest dimarts (barril Brent: -0,7%, 111,71 dòlars; barril West Texas: -0,6%, 105,31 dòlars) pel temor d'un debilitament de la demanda davant dels tancaments a la Xina per la Covid-19 i mentre espera que l'OPEP+ es reuneixi aquest dijous.

El ressorgiment del virus afegeix una forta volatilitat al mercat, que s'afegeix a la incertesa generada per la guerra de Rússia a Ucraïna i les tensions a l'Orient Mitjà. El càrtel de grans productors es reuneix a finals de setmana per discutir la política de subministrament per al mes de maig. El grup ja ha anticipat que mantindrà el pla actual i ratificarà un altre modest augment de producció.

Xangai és la darrera ciutat xinesa que s'ha vist afectada pel nou brot de coronavirus. La companyia de recerca energètica Rystad Energy ha calculat que un tancament escalonat al centre financer podria reduir la demanda de petroli fins a 200.000 barrils diaris mentre durin les restriccions a tota la ciutat. Al voltant de 62 milions de persones a la Xina estan confinades o s'enfronten a un tancament imminent, segons càlculs de Bloomberg.

"És difícil esperar que la volatilitat es redueixi aviat", assenyala Daniel Hynes, estrateg de primeres matèries d'Austràlia and New Zealand Banking Group. "El mercat s'ha espantat molt pel brot de Covid-19 a Xangai i el que això podria significar per a la demanda xinesa de cru", afegeix.

"Els tancaments de la Xina proporcionaran volatilitat al petroli aquesta setmana. Més bloquejos equivalen a preus més baixos i viceversa. No obstant, crec que els preus del petroli només poden caure fins a cert punt, fins i tot si les converses d'avui a Turquia produeixen algun progrés" , indica Jeffrey Halley, expert d'Oanda.

Noticias relacionadas

contador