petroleocbcae

El petroli no deixa d'estar 'a l'ull de l'huracà'. Aquest dilluns les caigudes són del 4% (barril Brent: 116,19 dòlars; barril West Texas: 109,33 dòlars) davant la por perquè la demanda es ressenti després de conèixer-se que Xangai confinarà la seva població.

Les autoritats xineses han anunciat durant el cap de setmana que la ciutat de Xangai entrarà en un bloqueig en dues fases per frenar l'augment dels casos de coronavirus i permetre la realització de proves massives. La meitat de la ciutat es tancarà des de hui fins a l'1 d'abril. L'altra meitat, de l'1 al 5 d'abril.

La setmana comença, per tant, amb una incertesa afegida sobre l''or negre' sumada al nerviosisme que ja genera la guerra entre Rússia i Ucraïna.

"Tant el Brent com el West Texas cauen més d'un 3%, ja que el mercat intenta sospesar les conseqüències econòmiques del bloqueig de Xangai juntament amb les limitacions de subministrament derivades de la guerra entre Rússia i Ucraïna", assenyala Victoria Scholar, cap de anàlisi d'Interactive Investor.

"No hi ha dubte que l'OPEP+, que es prepara per reunir-se dijous, prestarà molta atenció a la situació de la Covid de la Xina, amb nous tancaments potencialment utilitzats per donar suport a la mentalitat lenta i constant del càrtel cap a l'alliberament de l'oferta al mercat", malgrat les crides perquè acceleri l'alliberament de la producció", afegeix Scholar.

El cru cau avui després de pujar més d'un 1% divendres i tancar amb els primers guanys setmanals acumulats en tres setmanes (de l'11,5% per al Brent i del 8,8% per al West Texas).

Els experts de Bolsamanía destaquen la volatilitat màxima de l''or negre'. "Des dels màxims de principis de mes el preu s'ha enfonsat un 30% i posteriorment ha rebotat un 27%", comenten.

Amb tot, necessiten que la tendència alcista de mitjà i llarg termini en el petroli "segueix intacta" malgrat les caigudes i la volatilitat extrema dels darrers dies/setmanes. "Hem assistit a un important rebot després d'una correcció/ajust proporcional violenta de tota la pujada des dels mínims de desembre (+110%)", detallen.

Noticias relacionadas

contador