cbpetroleo1 short1

Durant els primers compassos de la sessió inaugural de 2019, el petroli ha registrat caigudes, en sintonia amb l'any passat. No obstant, ha aconseguit donar-se la volta fins a sumar més d'un 3%. En aquests moments, el Barril Texas, de referència als EUA, puja un 3,04%, fins als 46,80 dòlars; mentre que el Barril Brent, de referència a Europa, suma un 3,25%, fins als 55,55 dòlars.

L'or negre va viure un 2018 per oblidar, ja que el seu preu va baixar al voltant d'un 20%. L'excés d'oferta, provocat per la dificultat de posar d'acord amb els països exportadors per reduir la producció, va portar el Brent i el Texas a deixar-se un 19,55% i un 24,84%, respectivament, en el conjunt de l'any.

Va caldre esperar fins al desembre perquè l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) acordés amb Rússia una retallada de producció d’1,2 milions de barrils per al primer semestre de 2019. En concret, l'OPEP es va comprometre a una retallada de producció de 800.000 barrils, mentre Rússia i altres països externs al càrtel retallaran la seva producció en 400.000 barrils.

En complir-se aquest acord, la previsió dels hedge funds és que el preu del petroli pugi amb força, almenys durant els primers compassos de 2019. "Hi ha una mica més d'optimisme i neutralitat als mercats, i estem rebent alguns signes positius", ha assenyalat, Ashley Petersen, analista especialitzat en petroli de Stratas Advisors LLC, a Nova York. De moment, el mercat també comparteix aquest optimisme.

Noticias relacionadas

contador