Bolsas_Rusia_Putin

El petroli rebota amb força (barril Brent: +4,6%. $ 62,80; Barril WT: +4%. $ 53,55) després que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) hagi acordat amb Rússia una retallada de producció d'1,2 milions de barrils per al primer semestre de 2019, segons les primeres informacions.

L'OPEP s'ha compromès a una retallada de producció de 800.000 barrils, mentre Rússia i altres països externs al càrtel han acordat retallar la seva producció en 400.000 barrils.

Al llarg d'aquest divendres, els 15 membres de l'OPEP han mantingut converses amb els seus aliats productors de cru, entre els quals es troba Rússia, a la seva seu a Viena (Àustria). Els experts destaquen que ha estat la primera vegada en gairebé cinc anys que l'OPEP acaba una reunió sense una decisió concreta, després de finalitzar la trobada de dijous sense un acord definitiu.

La reunió entre els membres i no membres de l'OPEP se celebra en un moment molt delicat per al petroli, després que hagi caigut un 30% des de l'octubre i enmig de constants dubtes sobre la fortalesa de l'oferta i la debilitat de la demanda. Cal recordar que els Estats Units, que no recula en el seu increment constant de la producció, ha estat pressionant l'Aràbia Saudita perquè no es prengués la decisió de realitzar una retallada durant aquesta trobada.

Noticias relacionadas

contador