opep 20220202174615

La cotització del petroli es tenyeix de vermell aquest dimecres després de conèixer l'última decisió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), que ha revisat a la baixa els seus pronòstics de demanda de cru global per al 2022 i el 2023. S'espera que la demanda diària de petroli es redueixi fins als 2,64 milions de barrils al dia, segons l'informe mensual d'octubre.

"Ara s'espera que la demanda mundial de petroli creixi al voltant de 2,6 milions de barrils per dia el 2022. No obstant, els riscos estan esbiaixats a la baixa, amb una desacceleració del creixement a l'economia mundial que, si continua, probablement conduirà a una menor demanda de petroli als propers mesos", explica el document.

La xifra es col·loca significativament per sota dels 3,1 milions que projectava a l'informe del setembre. A més, l'anunci es produeix només dies després que l'OPEP i els seus aliats acordessin rebaixar la producció en 2 milions de barrils per dia, la reducció més gran des del començament de la pandèmia.

"L'economia mundial ha entrat en un moment de més incertesa i creixents desafiaments, enmig d'alts nivells d'inflació, enduriment monetari per part dels principals bancs centrals, alts nivells de deute sobirà a moltes regions, així com problemes de subministrament en curs", afegeix el text.

L'OPEP encara espera que la demanda el 2023 superi el nivell del 2019 previ a la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador