ep archivo   petroleo
DAVID MCNEW - Archivo

El petroli està pujant amb força aquest dilluns (Barril Brent: +2%, 71,29 dòlars; Barril WTI: +2,3%, 67,78 dòlars) després que el principal exportador de cru, Aràbia Saudita, hagi pujat els preus de cru venut a Àsia i als EUA i mentre les converses entre els EUA i l'Iran per reactivar l'acord nuclear semblen haver arribat a un punt mort.

Diumenge, Aràbia Saudita va pujar els preus de venda oficials del gener per a totes les qualitats de cru venudes a Àsia i als Estats Units fins a 80 cèntims respecte al mes anterior.

La pujada de preus es va produir malgrat la decisió adoptada la setmana passada per l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, incloent-hi Rússia, grup conegut com a OPEP+, de continuar augmentant els subministraments en 400.000 barrils diaris al gener.

"La reacció a l'alça del cru d'aquest dilluns suggereix la possibilitat que estigui tractant de recuperar-se i que tingui una setmana positiva després de les caigudes a causa d'òmicron i el seu impacte en la demanda", afirma Victoria Scholar, cap d'inversions d'Interactive Investor.

Els preus també es van veure afavorits per la disminució de les perspectives d'un augment de les exportacions de petroli iranià després que la setmana passada es trenquessin les converses indirectes entre els Estats Units i l'Iran per salvar l'acord nuclear iranià del 2015. Els funcionaris europeus van expressar la consternació divendres per les àmplies exigències del nou govern de línia dura de l'Iran. S'espera que les converses es reprenguin a mitjans d'aquesta setmana, informa Reuters.

Noticias relacionadas

contador