ep yacimiento de petroleo y gas en vaca muerta
TWITTER - Archivo

Els preus del petroli cauen aquest dimarts un 5% malgrat l'esperança que finalment els majors productors de petroli del món acceptaran reduir la producció per fer front a l'impacte de la pandèmia sobre la demanda. La reunió de l'OPEP+, que estava prevista per a ahir dilluns, ara sembla que se celebrarà el dijous. Es preveu que els principals productors de petroli, incloent l'Aràbia Saudita i Rússia, acordin retallar la producció en aquesta trobada, encara que també s'espera que els Estats Units faci la seva part en aquesta retallada.

"Els productors de petroli han de fer una reducció profunda i ràpida si volen evitar la saturació total dels mercats", va dir Euràsia Group, segons recull Reuters.

La demanda mundial de petroli ha caigut fins a un 30%, uns 30 milions de barrils per dia, coincidint amb la guerra de preus entre l'Aràbia Saudita i Rússia que ha inundat els mercats amb un extra d'oferta després que aquests països no fossin capaços d'arribar a un acord a principis del mes passat.

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres productors, incloent-hi Rússia, han estat reduint la producció durant els darrers anys enmig d'una ràpida expansió de la producció dels EUA, que ha convertit del país el major productor de petroli del món. Ara hi ha dubtes de si els Estats Units s'uniran a alguna acció coordinada.

El president nord-americà, Donald Trump, va dir dilluns que l'OPEP no li havia demanat que pressionés els productors nacionals de petroli perquè reduïssin la seva producció per a apuntalar els preus. També va assenyalar que la producció dels EUA està disminuint en resposta a la caiguda dels preus.

"Crec que està succeint automàticament, però ningú no m'ho ha demanat encara, així que ja veurem què passa", va declarar el president en una roda de premsa el dilluns a la tarda.

L'acció coordinada dels productors de petroli dels EUA per reduir la producció seria una violació de les lleis antimonopoli.

Noticias relacionadas

contador