syrie-trump-menace-la-turquie-de-sanctions-devastatrices

El president Donald Trump ha reiterat aquest diumenge la seva amenaça de posar sota el focus al petroli estranger, ja que les lluites internes dels productors mundials continuen afectant el preu del petroli. Així, ha manifestat que podria imposar "aranzels molt substancials" per protegir la indústria energètica nord-americana; no obstant això, ha afegit que creu que li calgui acabar fent-ho.

“Empraria aranzels, si fos necessari. No crec que em calgui fer-ho", va dir Trump en una reunió informativa de la Casa Blanca sobre el coronavirus. Trump també va assenyalar el dissabte la voluntat d'implementar aranzels sobre el petroli estranger.

El president dels EUA també va expressar que pensava que finalment hi hauria un acord sobre els nivells de producció entre Aràbia Saudita i Rússia. Juntament amb una forta reducció de la demanda per la pandèmia de coronavirus, els desacords sobre les reduccions de producció entre Aràbia Saudita i Rússia que van començar a principis de març han provocat una caiguda dramàtica del preu del petroli. "Òbviament és molt dolent per a ells", va dir Trump sobre els baixos preus del petroli.

Els comentaris de Trump es van produir el diumenge quan els preus del petroli van caure després que es va retardar una reunió virtual programada entre l'OPEP i els seus aliats. La reunió s'havia programat per al dilluns, però "probablement" es realitzarà el dijous, va informar CNBC el dissabte.

Els preus del petroli van pujar la setmana passada quan Aràbia Saudita va convocar a la reunió.

La setmana passada, Trump li va dir a Joe Kernen de la CNBC en una conversa telefònica que anticipava una retallada de producció de fins a 15 milions de barrils que anunciarien els líders de Rússia i Aràbia Saudita.

Segons els analistes, la disminució dels preus del petroli ha fet que no sigui rendible que moltes empreses dels EUA Continuïn actives.

Trump també es va reunir amb executius de l'energia dels Estats Units a la Casa Blanca el divendres.

"Si apliqués els aranzels, essencialment estaríem dient que no volem petroli estranger. ... Només farem servir el nostre petroli, i això ajudaria a salvar una indústria ", va dir Trump el diumenge.

Noticias relacionadas

contador