oil portada

El petroli puja amb ganes després de la venjança de Trump. El president dels EUA va assegurar aquest dijous que el seu país va derrocar un dron iranià en l'estret d'Ormuz, precisament un mes després que el país d'Orient Mitjà ataqués a un dron estatunidenc en la mateixa regió. Els iraniés, per part seva, asseguren que el dron derrocat per Washington era un dels seus propis drons.

Així les coses, el barril de Brent, referència a Europa, puja un 1,3% i coqueteja amb els 63 dòlars. Per part seva, el de West Texas, referència als EUA, repunta un 0,5% fins als 55,8 dòlars per barril.

"L'enderrocament del dron iranià i la imminent rebaixa de tipus de la Fed estan sostenint els preus del petroli dins d'un escario, d'altra banda, baixista", apunta l'analista Stephen Innes.

Des de la pròpia IEA, agència energètica internacional, han reduït recentment les seves previsions de demanda petrolífera per al que queda d'any.

"la Xina està experimentant la major desacceleració econòmica en les seves tres últimes dècades, igual que altres grans economies... si es confirmen les sospites, pot ser que tornem a revisar les nostres perspectives en un o dos mesos", avisen alguns analistes com Fatih Birol en paraules a 'Reuters'.

Una altra de les preocupacions continua sent la temporada d'huracans. La producció de cru als EUA ha tornat gairebé a la normalitat després que l'huracà Barry travessés el Golf de Mèxic la setmana passada provocant evacuacions de plataformes petrolíferes. Gegants del cru com l'holandesa Royal Dutch Shell van assegurar aquest mateix dimecres que havien reprès el 80% de les seves operacions a la regió.

Noticias relacionadas

contador