petroleocbreserva1

El petroli avança posicions aquest divendres (barril Brent: +1,66%. $29,96; Barril WT: +3,27%. $24,32) a mesura que les restriccions de confinament pel coronavirus es van relaxant arreu del món i gràcies a les perspectives millorades pel que fa a la demanda de petroli mundial que això implica.

Tant els futurs de juny del Brent com els del WT van camí de tancar la seva segona setmana de pujades després dels mínims marcats a l'abril, quan el petroli dels EUA es va estavellar per sota de zero, i el Brent es va enfonsar prop d'un 13%. Malgrat tot, persisteixen els dubtes, especialment pels problemes d'emmagatzematge.

"El petroli s'està recuperant gràcies a unes millors expectatives de demanda. Hi ha 'brots verds', però crec que el mercat necessitarà veure si es mantenen per sostenir el repunt", explica Lachlan Shaw, cap de recerca de matèries primeres del Banc Nacional d'Austràlia a Melbourne.

Pel costat de l'oferta, les empreses petrolieres nord-americanes estan reduint la producció més ràpidament del que esperaven els funcionaris de l'OPEP i els analistes de la indústria, i estan en vies de retirar uns 1,7 milions de barrils diaris de producció per a finals de juny.

"Els talls de subministrament que hem vist anunciats, particularment a Amèrica del Nord, també estan donant confiança al mercat", afegeix Shaw.

Així i tot, els inventaris de petroli nord-americans al centre d'emmagatzematge de Cushing, a Oklahoma, van augmentar al voltant de 407.000 barrils a la setmana fins al 5 de maig, segons dades publicades aquest dijous.

Aquest divendres, Austràlia s'ha convertit en l'últim país a planejar una retirada gradual de les mesures de confinament, a mesura que les infeccions disminueixen, amb l'objectiu de relaxar les restriccions de distanciament social en un procés de tres etapes.

Noticias relacionadas

contador