fridman

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 0,00%

El pacte d'accionistes de DIA que s'oposa a l'OPA llançada per Mikhail Fridman a 0,67 euros per acció ha elevat la seva participació en el capital de la cadena de supermercats fins al 3,412% des de l'anterior 3,09%.

Inicialment, aquest pacte d'accionistes estava compost per l'inversor Gregoire Bontoux, hereu de l'imperi Carrefour, al costat dels germans Pau Gómez-Pablos i Pedro Gómez-Pablos. Entre els tres, van declarar el control sobre el 3,25% del capital.

No obstant això, fa una setmana, segons ha informat Bolsamanía, Pablo Gomez-Pablos va decidir abandonar el pacte i va retirar de la sindicació la seva participació del 0,222%, de manera que Gregoire Bontoux i Pedro Gómez-Pablos van passar a controlar-ne de forma conjunta el 3,09%.

Però aquest divendres, Bontoux ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha elevat la seva participació en DIA fins al 3,26%, cosa que ha permès augmentar-hi la presència conjunta fins a l'esmentat 3,412%.

Aquest moviment es produeix en un moment especialment delicat per al futur de la companyia, amb dos bàndols clarament enfrontats per prendre el control del grup i dur a terme sengles ampliacions de capital per salvar de la fallida la cadena de supermercats.

LetterOne, el fons de Fridman, vol que els accionistes escullin entre la seva ampliació -de 500 milions- i pla per a la companyia, i el que ha traçat l'actual cúpula directiva que dirigeix ​​Borja de la Cierva, que inclou una altra ampliació de 600 milions.

A més d'enviar a la CNMV el complement a l'ordre del dia, LetterOne ha demanat explícitament el vot en contra del pla de recapitalització que proposa el Consell i de la reducció de capital proposta que portaria el preu nominal per acció a 0,01 euros. Aquest pla està recolzat per accionistes com Bontoux i també per la banca creditora.

Noticias relacionadas

contador