petroleo-pozo

Els preus del petroli pugen amb força aquest dimarts (Barril Brent: +2,89%, 75,17 dòlars; Barril WTI: +3,37%, 71,83 dòlars) després d'un repunt de gairebé el 5% durant la vigília, a causa d'una reducció del temor de l'impacte d'òmicron a la demanda mundial de combustible.

Els preus del petroli es van desplomar la setmana passada per la por que les vacunes poguessin ser menys eficaces contra la nova variant del coronavirus, òmicron.

Tot i això, la majoria dels casos d'aquesta soca només ha mostrat símptomes lleus. Així mateix, el màxim responsable de malalties infeccioses dels Estats Units, Anthony Fauci, ha declarat que "no sembla que hi hagi un gran grau de gravetat" entre els infectats, fins ara.

Així mateix, el principal exportador mundial, Aràbia Saudita, va elevar diumenge passat els preus mensuals del cru fins a 80 cèntims. Això es produeix després que l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, el grup conegut com a OPEP+, acordessin continuar augmentant la producció en 400.000 barrils diaris al gener, malgrat l'alliberament de les reserves estratègiques de petroli dels Estats Units.

Els preus també s'han vist afectats pel bloqueig en la negociació entre els Estats Units i l'Iran per salvar l'acord nuclear iranià del 2015. S'espera que les converses es reprenguin a mitjans d'aquesta setmana, segons ha informat Reuters. "Encara que les negociacions encara podrien tenir èxit quan es reprenguin a finals d'aquesta setmana, els mercats podrien haver de considerar un retard més prolongat a les exportacions de petroli iranià", ha declarat l'analista de matèries primeres de Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar.

Noticias relacionadas

contador