cbpetroleo3 short1

Aràbia Saudita, el major exportador de cru del món, sembla que ara no té inconvenients perquè el cru pugi després de seguir els 'suggeriments' dels Estats Units durant l'última reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) de juny i impulsar un increment en la producció per contenir-ne els preus. Segons informa Bloomberg, els saudites se sentirien còmodes ara amb el Brent per sobre dels 80 dòlars el barril.

El major exportador de cru del món ha intentat evitar que el cru es negociï per sobre dels 80 dòlars aquest any, en part perquè el president dels Estats Units, Donald Trump, va enviar diverses piulades el maig i juny demanant a la OPEP que frenés els preus mentre coquetejava amb aquest nivell.

Durant les últimes setmanes, el ministre saudita de Petroli, Khalid Al-Falih, i altres alts funcionaris han discutit sobre el mercat del petroli amb inversors, comerciants i altres participants del mercat a Londres, Houston i Washington, informa Bloomberg. Durant l'intercanvi d'opinions, els saudites van expressar la seva preocupació tant per l'impacte de les sancions a l'Iran com per l'efecte de les turbulències dels mercats emergents en el creixement de la demanda. "Els funcionaris saudites es van cuidar de no assenyalar un preu objectiu en les seves converses, però van assenyalar que, si bé no desitgen que els preus pugin per sobre dels 80 dòlars el barril, pot ser que ja no es sigui possible evitar-ho", informa Bloomberg.

Aràbia Saudita, Rússia i altres importants països exportadors es reuniran aquest diumenge a Alger per revisar el mercat del petroli. El Comitè Conjunt de Supervisió ministerial inclou tant països de l'OPEP com països no pertanyents a l'OPEP i supervisa el compliment de les retallades de producció acordats a la fi de 2016, reunint-se cada tres mesos.

En aquests moments, el barril Brent es revalora un 1,28%, fins als 79,05 dòlars, mentre que el barril West Texas avança un 1,23%, fins als 69,76 dòlars.

Noticias relacionadas

contador