cierva dia supermercados
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

Citadel i Marshall Wace, dos dels fons especuladors que havien obtingut més beneficis adoptant posicions baixistes sobre DIA; i que havien adoptat posicions alcistes durant els últims dies, després de l'OPA llançada per Mikhail Fridman, han retallat de manera important aquestes posicions, segons han notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Això implica que no confien en una contraopa i que han aprofitat que l'acció cotitzava per sobre del preu ofert per Fridman per sortir del capital.

En concret, el fons Citadel Multy-Strategy Equities, domiciliat a Irlanda, ha retallat la seva presència en el capital fins al 0,11% des de l'anterior 1,232%. Actualment, tan sols controla 685.000 accions de DIA, quan a l'anterior comunicació controlava 7.670.000 de títols.

Citadel també controla, a través de Citadel Europe, una posició baixista sobre el 0,8% de DIA. Aquestes posicions s'han retallat també de manera dràstica des de l'OPA de Fridman. Actualment, a més de Citadel Europe, tan sols quatre fons especulatius mantenen posicions curtes que superin el 0,5% del capital.

Es tracta de Melqart Asset Management (1,44%), Kite Lake Capital Management (1,62%), Whitebox Advisors (0,52%) i PDT Partners (0,68%). Entre els cinc esmentats, tan sols controlen el 5,06% del capital de DIA.

Per la seva banda, Marshall Wace, amb domicili social a Londres, ha retallat la seva participació fins al 0,887% des de l’1,501% comunicat durant la jornada anterior. Actualment, en controla una 0,366% directament en accions i un 0,521% a través d'un swap.

La retallada de les participacions de Citadel Multy-Strategy Equities i Marshall Wace es produeix quan les accions de DIA s'han situat per sota del preu ofert per Fridman (0,67 euros). A hores d'ara, els títols de la cadena de supermercats repunten un 1,6%, fins als 0,65 euros.

Aquest dimecres, Bolsamanía va publicar que el pacte d'accionistes format per tres inversors per fer front a l'oferta de l'inversor rus havia quedat reduït a tan sols dos accionistes, que controlen un 3,09%, enfront de l'anterior 3,25%.

Naturinvest, companyia de la família Bountoux, vinculada amb Carrefour, que controla el 2,94% del capital, i Altocapital Inversions, l'empresari Pedro Gómez-Pablos (0,0880%), han assegurat que "donaran la guerra" per fer-se amb la cadena de supermercats. "Considerem que aquesta operació s'ha de resoldre al terreny econòmic, que és on donarem la guerra per fer-nos amb DIA", han assegurat aquest dijous, segons ha recollit Europa Press.

Noticias relacionadas

contador