trump china eeuu portada buena
38.179,46
  • -49,65
  • -0,13%

La muntanya russa a la qual ens té acostumats la guerra comercial entre la Xina i els EUA no ha aconseguit animar els parquets continentals del gegant asiàtic aquest dijous, tot i les positives declaracions de Donald Trump. El president nord-americà ha dit que el tracte amb Pequín "està més a prop del que la gent creu", però Àsia ha tancat amb signe mixt.

El compost de Shenzhen és el que més ha patit, amb un declivi del 2,43%, mentre que el de Xangai s'ha deixat un 0,86%. El Hang Seng de Hong Kong ha acabat pla.

El Nikkei ha afegit un modest 0,13%, després que Trump hagi signat un acord comercial limitat amb el primer ministre japonès, Shinzo Abe. Va ser, precisament, durant la signatura d'aquest tractat a Nova York, quan el republicà va declarar que "es moren de ganes de fer un tracte... Podria succeir abans del que penseu", en referència a les tensions comercials de més de 15 mesos amb la Xina.

En altres llocs, els parquets es tenyeixen de vermell també al Pacífic, amb caigudes de gairebé el 0,5% a l'ASX200 australià i l'NZX50 de Nova Zelanda. El Sud-est asiàtic acaba amb alces moderades.

Noticias relacionadas

contador