ep archivo   petroleo
DAVID MCNEW - Archivo

Bank of America no anticipa una gran revolució en els preus del petroli. El banc dels EUA ha publicat aquest dilluns un informe en què segueixen veient el barril del Brent als 70 dòlars per a final d'any.

"Seguim preveient que els preus del petroli es mantinguin al mateix rang durant el segon semestre", reconeixen els experts de l'entitat.

A continuació, observen que "si l'hivern acaba sent realment fred, la nostra previsió perquè el Brent arribi als 100 dòlars el barril de cara al tercer trimestre de 2022 pot millorar-se ràpidament". En aquest sentit, el banc no descarta que el petroli arribi als 75 dòlars en lloc dels 70 previstos en un primer moment per a finals de 2021.

"En línia amb la nostra visió, hem projectat una sèrie de temes que haurien de donar suport als preus del petroli d'aquí a finals d'aquest any", sostenen des de BofA. "Des d'una nova onada de Covid-19 fins al tapering dels bancs centrals passant per la crisi del deute xinès", postil·len.

"No obstant això, el temps s'està convertint ràpidament en el catalitzador més importants dels mercats energètics", recorden. "Si l'hivern és molt fred, la demanda de cru es pot disparar entre 1 i 2 milions de barrils diaris", conclouen.

Noticias relacionadas

contador