opep 20170912161032

L'OPEP+ ha revisat a l'alça la seva previsió de demanda de petroli per a 2022 abans de la reunió del grup de productors de petroli d'aquest dimecres, enmig de la pressió dels Estats Units per augmentar la producció més ràpidament per donar suport a l'economia mundial.

Dues fonts de l'OPEP+ han informat a Reuters que els experts del grup van revisar la previsió de creixement de la demanda de petroli per al 2022 a 4,2 milions de barrils per dia (bpd), davant la previsió anterior de 3,28 milions de bpd.

L'OPEP+ s'espera que la demanda mundial de petroli creixi en 5.950.000 de bpd el 2021, després d'una caiguda rècord d'uns 9 milions de bpd el 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19.

L'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, liderats per Rússia (grup conegut com a OPEP+), es reuneixen aquest dimecres per fixar la seva política.

Diverses fonts van dir a Reuters que és probable que durant la reunió es mantinguin les polítiques existents malgrat la pressió dels Estats Units per bombar més petroli.

No obstant això, la previsió d'una major demanda reforça els arguments a favor d'un augment més ràpid de la producció per part de l'OPEP+, ja que el cru Brent de referència cotitza per sobre dels 72 dòlars per barril, a prop dels màxims de diversos anys.

La revisió de la previsió de la demanda es va produir durant el Comitè Tècnic Conjunt (CTC) de l'OPEP+, que dimarts va presentar un informe actualitzat sobre l'estat del mercat del petroli el 2021-2022.

Noticias relacionadas

contador