• La posició curta del fons ha passat en sis mesos del 3,55% al 0,74%
  • L'agregat de posicions curtes es va situar el 26 de maig al 12,06%
cliff asness aqr capital management portada
Cliff Asness, cofundador i gestor d'AQR Capital ManagementArchivo

Les sigles AQR han passat en mig any de ser l'esperó de Banc Popular dins del seu capital al 'hedge fund' que alleuja la pressió. Al contrari que la resta de baixistes, AQR va iniciar al gener un replegament amb la seva posició curta que encara continua en plena crisi de l'entitat i sense que s'hagi aclarit el seu futur.

  • 0,32€
  • 0,00%

El banc ha perdut un 68% del seu valor durant els últims 12 mesos, des que va anunciar una ampliació de capital de 2.505 milions d'euros al maig de 2016. Des del començament de 2017, perd un 30%, mentre que aquest dimecres cotitza amb descensos d'una mica més de l'1%.

El retrocés borsari coincideix amb la crisi del banc, que va registrar pèrdues històriques de 3.485.000 d'euros el 2016 i un forat addicional de 137 milions entre gener i març. En la seva primera reunió davant els accionistes, Saracho va admetre a l'abril que estan "curts de capital", de manera que el futur passa per una venda o una 'macroampliació'.

Mentre el soroll d'OPES és continu, sense apagar la possibilitat que Saracho tracti de mantenir el banc com a independent, els fons de cobertura han mantingut la pressió sobre Popular. De fet, durant les dues setmanes anteriors al 26 de maig la van elevar al 12,06% del capital, amb Marshall Wace i Samlyn Capital com els més agressius, en tenir apostats contra l'entitat un 1,97% i un 1,8% del banc respectivament.

Però l'escalada dels 'curts' en l'entitat es veu contrarestada per AQR Capital Management, que en sis mesos ha passat de tenir en Popular la major posició curta sobre el capital d'una cotitzada de la borsa espanyola, amb més d'un 3, 5%, a disminuir la seva aposta fins al 0,74%.

El banc va començar l'any amb una capitalització de més de 4.600 milions d'euros, de manera que la inversió baixista d’AQR ascendia a més de 160 milions d'euros. Mig any després, l'entitat cotitza amb un valor en borsa de menys de 2.800 milions d'euros, mentre que la posició curta del fons de cobertura de Connecticut és de 20 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador