ep letrero del banco bankinter en una de sus oficinas de la capital tras el anuncio de que algunas
Marta Fernández - Europa Press - Archivo
7,25€
  • -0,03€
  • -0,38%

"Bankinter es troba entre els bancs millor capitalitzats d'Europa i té una llarga trajectòria de sòlida gestió de riscos. Això hauria de permetre un creixement superior al dels seus parells". És el que opinen els analistes de Berenberg, que pugen el preu objectiu de l'entitat fins als 5,4 euros per acció davant els 4,1 euros anteriors. Pel que fa a la recomanació, revaliden el seu consell de mantenir.

Assenyalen en un recent informe que és probable que les perspectives de creixement de Bankinter i el seu major enfocament en costos, juntament amb la normalització de les seves pèrdues creditícies, siguin els principals impulsors dels resultats a curt termini. A més, la baixa quota de mercat de Bankinter fa que, en comparació amb els seus parells, el seu creixement sigui menys dependent de les condicions de mercat.

"La capacitat de Bankinter per fer créixer els seus volums li proporciona una major protecció davant els vents en contra dels ingressos en comparació amb els dels seus parells. Si bé els guanys de participació de mercat no poden continuar per sempre, les perspectives de creixement de Bankinter són millors que les dels seus parells nacionals", expliquen en Berenberg.

Recorden que Bankinter preveu que el seu cost de risc (CoR) se situï al voltant dels 60 punts bàsics el 2021, i la direcció assenyala que hi ha marge per a una major reducció d'aquesta expectativa durant els pròxims trimestres. Durant molt de temps, en Berenberg han argumentat que Bankinter té un fort enfocament en el risc, fet que s'hauria de traduir en menors pèrdues creditícies en comparació amb els seus competidors.

D'altra banda, pel que fa a Línia Directa, els analistes creuen que la recuperació de la contribució perduda es pot demorar més del que s'esperava. Bankinter té com a objectiu executar l'escissió de Línia Directa en algun moment del segon trimestre del 2021 i espera recuperar la contribució per lucre cessant de l'asseguradora durant els pròxims tres anys.

Noticias relacionadas

contador