ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa y el director financiero del banco
BANKINTER - Archivo

Jacobo Díaz, director financer (CFO) de Bankinter, ha anticipat als analistes que "hem enviat als reguladors la sol·licitud per a l''spin off' de Línia Directa, cosa que considerem un pas molt important".

  • 7,28€
  • 5,30%

L'entitat té previst segregar el seu negoci assegurador mitjançant una sortida a borsa, encara que necessita obtenir el vistiplau del Banc Central Europeu (BCE). L'objectiu era fer-ho abans de la pandèmia, però la crisi sanitària ha endarrerit l'operació.

Les restriccions imposades pel Banc Central Europeu fan que aquesta operació pugui retardar-se fins al final del tercer trimestre o potser el quart, ja que Bankinter realitzarà l'operació mitjançant un 'listing', cosa que implicarà distribuir una prima d'emissió de 1.184 milions d' euros entre els seus accionistes. I això ha de tenir el vistiplau del BCE.

Bankinter ja està desglossant per separat els resultats de Línia Directa. Díaz ha assenyalat que "esperem que aquest sigui l'últim exercici" en què els resultats d'aquest negoci siguin publicats junts amb els del banc.

Sobre la restricció de pagar com a dividend ordinari tan sols el 15% dels beneficis, el director financer de l'entitat ha comentat que "esperem tornar a la nostra ràtio dividend del 50% tan aviat com sigui possible".

RESULTATS MOLT RESISTENTS

Els resultats de Línia Directa, especialitzada en l'assegurança d'automòbils, han estat molt resistents tot i la crisi, ja que el benefici net va augmentar un 26% el 2020, fins als 135 milions d'euros.

línea directa
Font: Bankinter

En ser qüestionat pel possible interès del banc a participar en alguna operació corporativa a Espanya, ha reiterat, com en altres ocasions, que "no esperem participar en moviments de consolidació" perquè "el nostre model de negoci és de gran qualitat i ens permetrà seguir aprofitant l'oportunitat actual per créixer de manera orgànica".

Noticias relacionadas

contador