wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street rebota aquest divendres en els seus tres principals índexs borsaris (Dow Jones +0,51%, S&P 500 +0,44%, Nasdaq +0,33%). El mercat tenia la mirada posada en la publicació de l'informe d'ocupació, que ha tingut lloc a les 14.30 (hora espanyola), confirmant un descens de la desocupació, que cau fins al 3,8% després de sumar 223.000 nous llocs de treball al maig. A més, els salaris han repuntat un 2,7% i no afegeixen pressions inflacionistes.

  • 38.386,09
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Intel (+1,81%), JP Morgan (+1,45%) i DuPont (+1,28%).

El consens espera que els salaris als EUA repuntin un 2,7% interanual i no mostrin pressions inflacionistes

Els guanys d'aquest divendres arribarien després que Wall Street tanqués en vermell aquest dijous.

L'anunci de Donald Trump, que no va estendre l'exempció dels seus aranzels sobre l'acer i l'alumini als seus aliats (UE, Canadà i Mèxic), va caure com un gerro d'aigua freda entre els inversors. La resposta dels aliats dels EUA no s'ha fet esperar i les represàlies aspiren a ser multimilionàries.

En matèria geopolítica, uns funcionaris de Corea del Nord es desplaçaran aquest divendres fins a Washington per lliurar una carta a Trump en representació de Kim Jong-un clar símptoma, segons el secretari d'Estat Mike Pompeo, que la cimera cancel·lada entre els dos països podria tornar a tenir lloc.

En les matèries primeres, el petroli cau prop d'un 1% després de l'increment de la producció als Estats Units. El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,78% fins als 66,53 dòlars.

ÀSIA TANCA MIXTA I EUROPA ES VESTEIX DE VERD

Les borses europees (IBEX-35 +2%, CAC 40 +1,34%, DAX 30 +1%, FTSE 100 +0,67% i PSI 20 +1,50%) pugen amb ganes impulsades per l'acord de Govern a Itàlia i pel rebot en els bancs (el sector bancari europeu suma un 3% amunt). Especialment bé ho fan els índexs perifèrics: l'IBEX (+1,7%), el PSI20 (+1,6%) i l'FTSE MIB (+2,8%). A Espanya, Pedro Sánchez ja és el nou president del Govern.

A Itàlia, el Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord han arribat a un acord de Govern. S'espera que la presa de possessió tingui lloc avui.

Al mercat de divises, l'euro cotitza gairebé pla cedint un 0,07% respecte al dòlar, fins als 1,1685.

Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt atentes al retorn de les tensions comercials pels aranzels dels EUA. Al Japó, tant el Nikkei 225 com el Topix han tancat en verd (+0,14% i +0,10% respectivament). Els fabricants d'automòbils han obtingut resultats especialment bons, així com la banca nipona i el seu sector de matèries primeres. Més al sud, el Kospi coreà ha obtingut uns guanys del 0,71%.

A Austràlia, l'S&P/ASX200 s’ha deixat durant aquesta sessió un 0,36%, afectat pels seus sectors energètic i financer. Així mateix, l'índex Hang Seng ha caigut un 0,18% pel mal comportament de la seva indústria, mentre que el compost de Xangai ha rubricat la sessió amb pèrdues del 0,32%. Els mercats a Indonèsia van tancar aquest divendres per festivitat.

Noticias relacionadas

contador