presidente-fed-jerome-powell-preparandose-comparecer-comision-bancaria-senado-eeuu-1-marzo
Yuri Gripas/Reuters

Els salaris als Estats Units han repuntat un 2,7% al maig en termes interanuals, xifra que ja avançava el mercat i que no afegeix majors pressions inflacionistes a la seva economia. A més, durant el cinquè mes de l'any es van crear 223.000 nous llocs de treball, cosa que redueix la taxa d'atur fins al 3,8%, una dècima per sota de les previsions.

Així, l'economia nord-americana torna a generar més de 200.000 llocs de treball, tot i l’ombra de les tensions comercials que s'enfronten a l'Administració de Donald Trump i els seus aliats. Com a avançament d'aquest divendres, les empreses dels EUA van crear 178.000 llocs de treball al maig, davant els 163.000 d'abril, segons les dades de la consultora ADP publicades aquest dimecres.

En relació als salaris, l'últim llibre beix de la Fed, publicat aquesta setmana, ha indicat la "dificultat" que el sector privat està tenint per trobar mà d'obra qualificada. "Moltes empreses van respondre a l'escassetat de talents augmentant els salaris i la generositat dels seus paquets de compensació", encara que "en conjunt, els augments salarials es van mantenir modests en la majoria dels Districtes". Una tendència que el regulador espera que continuï, tot i que sota les dades actuals, el mercat no anticipa més de tres pujades de tipus d'interès el 2018.

Noticias relacionadas

contador