la-fed-reagira-de-facon-adaptee-aux-divers-risques-dit-powell
37.919,80
  • -
  • -

La Fed va llançar un gerro d'aigua freda als inversors aquest dimecres. Els homes de Powell van dur a terme la primera rebaixa de tipus en més de 10 anys..., però van allunyar la possibilitat que tinguin lloc noves baixades a curt termini. Wall Street tancava així la sessió en vermell i reduïa en un 1% les pujades del mes de juliol durant l'última jornada del mes. Aquest dijous, els índexs novaiorquesos aconsegueixen rebotar tímidament malgrat tot. (Dow: +0,11%; S&P 500: +0,07%; Nasdaq: +0,27%).

La Borsa de Nova York arrenca el mes d'agost a l'alça, mentre continua la presentació de resultats empresarials. Abans de l'obertura del mercat, ho feia General Motors (+2%) que ha aconseguit un benefici de 4.500 milions de dòlars durant el primer semestre de l'any, xifra que suposa una pujada del 32%. Al llarg de la jornada ho faran altres companyies com Pinterest, Petrobras i Verizon.

De tornada a Powell i la Fed, Trump tampoc va fer esperar la seva reacció. El president dels EUA va comentar que el banc central nord-americà "ens ha decebut" en no donar senyals clars al mercat de properes rebaixes de tipus.

A l'altre front obert del màxim mandatari nord-americà, la guerra comercial, les converses a Xangai entre les dues majors economies del món que han tingut lloc aquesta setmana han tornat a acabar en punt mort. La Xina i els EUA tornaran a negociar el setembre, aquest cop a Washington.

Al front de dades macro, aquest dijous es coneixeran les peticions d'atur i el PMI manufacturer de juliol després que l'economia dels EUA sumés més llocs de treball del que s'esperava al seu informe ADP de dimecres.

En altres mercats, el barril West Texas baixa un 2,3%, fins als 57,2 dòlars. Mentre que l'euro cedeix un 0,3% i es canvia per 1,10 dòlars. A més, al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys baixa fins al 2,004% i es manté per sota del bo a 3 mesos, que se situa al 2,08%.

contador