• Amazon anuncia la compra de la farmàcia en línia PillPack
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Signe mixt a Wall Street després d'una obertura lleugerament baixista i després de la publicació de diverses dades econòmiques com el PIB del primer trimestre. A més els inversors segueixen pendents de les tensions comercials entre els EUA i la resta del món. Des del començament de la setmana, sense comptar la sessió d'aquest dijous, el Dow Jones cau un 1,9%, l'S&P 500, un 2% i el Nasdaq, un 3,2%.

  • 39.512,84
  • -

L'economia nord-americana va créixer un 2% el primer trimestre del 2018 segons la tercera i definitiva revisió de l'Oficina d'Anàlisi Econòmica (BEA) dels Estats Units. Una correcció a la baixa de dues dècimes sobre l'anterior publicació.

D'altra banda, les dades setmanals d'atur segueixen mostrant una bona salut del mercat laboral als EUA, tant pel que fa a les peticions inicials com a les peticions contínues.

Sobre els temors del mercat respecte al proteccionisme del govern nord-americà, els analistes de Link Securities comenten que "l'erràtica política de comunicació de l'Administració Trump en el que fa referència a les seves futures polítiques comercials té tot el món financer molt despistat i tement-se alguna cosa.

EMPRESES

Al panorama empresarial, les cadenes de farmàcies Walgreens i CVS Health es desplomen a prop del 10% després que Amazon (+1,3%) hagi anunciat la compra de la farmàcia en línia PillPack. Un altre valor que lidera els guanys al Nasdaq és Tesla, que repunta un 3%.

Al Dow Jones, els valors més alcistes són l'operadora de telecomunicacions Verizon (+2%) i els bancs JP Morgan (+1,2%) i Goldman Sachs (+1,1%). En negatiu, McDonald's (-0,8%), Walmart (-0,7%) i DowDupont (-0,5%) lideren les caigudes.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza gairebé pla a l'espera que les sancions dels EUA a l'Iran es facin efectives. Trump va afirmar que qualsevol país que importi cru iranià a partir de novembre, haurà d'afrontar dures sancions. El barril West Texas, referència als EUA, cau un 0,1% fins als 72,64 dòlars.

Noticias relacionadas

contador