New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Wall Street registra guanys moderats que permeten a l'S&P 500 (2.857 punts) acostar al seu màxim històric de 2.872,87 punts, marcat el passat 26 de gener. La jornada arriba marcada per cert alleugeriment en les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units, mentre els inversors esperen els resultats de Walt Disney i Snap, que es publicaran després del tancament de mercat.

  • 38.239,98
  • -

La companyia que ja s'ha 'confessat' davant el mercat és Home Depot. La major companyia de bricolatge dels EUA avança un 2% al Dow Jones després de superar previsions amb els seus comptes.

Per la seva banda, Alcoa, el major productor nord-americà d'alumini, puja un 0,6% al parquet novaiorquès després de sol·licitar al Departament de Comerç dels Estats Units una sèrie d'exempcions a les seves importacions d'alumini des de Canadà.

En política monetària, els inversors centraran l'atenció aquest dimarts a la publicació de l'índex JOLTs sobre llocs de treballs vacants i la dada de l'índex al consumidor.

Tots dos arribaran uns dies després de l'informe d'ocupació de juliol, que va oferir unes xifres per sota del consens d'analistes (157.000 nòmines no agrícoles respecte a les 190.000 projectades pels economistes consultats per 'Reuters').

El teló de fons torna a ser la guerra comercial entre la Xina i els EUA. El gegant asiàtic va anunciar divendres passat nous aranzels sobre béns nord-americans per valor de 64.000 milions de dòlars.

Al mercat de matèries primeres, el petroli sosté el seu avanç gràcies a la primera ronda de sancions imposades pels EUA a l'Iran, després d'abandonar el pacte nuclear entre els dos països.

En un tuit publicat per Donald Trump a primera hora d'aquest dimarts, el president ha dit que la restauració de les sancions significa que "qualsevol que faci negocis amb l'Iran NO farà negocis amb els Estats Units". "Demano ni més ni menys que la PAU MUNDIAL!".

El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,80% fins als 69,56 dòlars gràcies a la incertesa geopolítica que ara planeja sobre el subministrament de cru, en ser l'Iran un dels majors productors de l’'or negre' del món.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza amb pujades en cinc de les seves principals índexs borsaris aquest dimarts (IBEX-35 +0,73%, CAC 40 +0,80%, DAX 30 +0,92%, FTSE 100 +0,89% i PSI 20 +0,49%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX augmenta els guanys i ha recuperat els 9.800 punts.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,40% respecte al dòlar, fins als 1,1596.

Les borses asiàtiques han tancat en verd, amb el Nikkei repuntant un 0,6%, el Kospi sud-coreà, un 0,4%, i els compostos de Xangai i Hang Seng, un 1,5% i un 0,9%, respectivament. Per la seva banda, l’ASX 200 és l'únic índex que ha tancat en vermell, després de cedir un 0,30%.

Noticias relacionadas

contador