• Comportament volàtil dels índexs novaiorquesos al final de la setmana
  • El PIB dels EUA va augmentar un 2,3% al primer trimestre, per sobre del 2% esperat
new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street es gira a la baixa després d'una obertura alcista, arrossegat pel comportament negatiu de la petroliera Exxon Mobil, que cau un 3% després dels seus resultats. A més, les accions d'Apple baixen un 1,5%. Per la seva banda, Amazon redueix el seu avanç fins al 4% després d'haver disparat més del 7% durant els primers minuts, en una sessió bastant volàtil fins al moment.

  • 39.431,51
  • -

Amazon puja acompanyat de Microsoft. La tecnològica de Bill Gates avança un 0,7% després de publicar els seus resultats. Altres valors alcistes del Dow Jones són l'operadora Verizon (+3%), la companyia de roba i calçat esportiu Nike (+2%) i la petroliera Chevron (+1%).

PIB DELS EUA

A l'àmbit econòmic, el Producte Interior Brut (PIB) dels Estats Units va augmentar un 2,3% al primer trimestre del 2018 gràcies a la contribució positiva de la inversió, la inflació, el volum d'exportacions i l'increment de la despesa pública tant federal com local. La dada supera la previsió del consens del 2%.

TRUMP REP MERKEL

Els inversors també segueixen a prop aquest divendres la reunió entre els líders de Corea del Nord i Corea del Sud, que tindrà lloc a la frontera entre els dos països, per negociar el que seria un històric procés de pau entre tots dos. S'espera que les converses alleugin les tensions per assegurar d'aquesta manera la completa desnuclearització de la península de Corea.

En sòl nord-americà, la cancellera alemanya Angela Merkel té previst reunir-se amb l'Administració de Donald Trump a Washington, poc després de la reunió entre el president dels EUA i el seu homòleg francès, Emmanuel Macron.

ALTRES MERCATS

Els preus del petroli cauen lleugerament aquest divendres, però aspiren a experimentar un repunt després de veure acompanyats de les preocupacions sobre el subministrament del cru a l'Iran. El barril de West Texas, referència als Estats Units, cedeix un 0,26% fins als 68,01 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia en aquests moments un 0,15% respecte al dòlar, fins als 1,2088 dòlars. Durant la compareixença d'aquest dijous de Mario Draghi no hi va haver modificació del missatge del BCE, que segueix sense donar pistes sobre quan finalitzarà el seu programa de compra d'actius. Les caigudes en l'euro sempre afavoreixen el bon comportament de la renda variable.

Noticias relacionadas

contador