bandera eeuu usa america

Wall Street registra lleus guanys del 0,1% per tancar la setmana. Els inversors reaccionen amb cert optimisme després de conèixer les vendes al detall, que mostren l'evolució de la despesa dels consumidors. Al mes d'agost, han pujat un 0,1%, per sota del 0,4% projectat pel consens del mercat.

  • 38.239,98
  • -

Excloent-ne la volàtil partida d'automòbils, les vendes al detall van avançar a un ritme del 0,3%, per sota del 0,5% esperat. Com a factor positiu, la dada de juliol s'ha revisat a l'alça fins al 0,9% des del 0,6% en el cas de les vendes sense cotxes i fins al 0,7% des del 0,5% per a les vendes al detall totals.

Sense comptar la sessió d'aquest divendres, el Dow Jones avança un 0,9% durant la setmana, després de reconquerir aquest dijous el nivell psicològic dels 26.000 punts. Per la seva banda, l'S&P 500 es revalora un 1,1% i el Nasdaq, que va reconquerir els 8.000 punts, avança un 1,4%.

Al front de política monetària, el president de la Fed (Reserva Federal) de Chicago, Charles Evans, farà un discurs a Fort Wayne.

I tot després de la reunió del BCE, que no va donar lloc a sorpreses i va mantenir els tipus d'interès anunciant una reducció de la compra d'actius com a pas previ per acabar amb el 'QE' a finals d'any. A més, aquest dijous es va conèixer l'IPC dels EUA, que va caure per primera vegada durant l'últim any i es va situar al 2,7% a l'agost.

La guerra comercial entre la Xina i els EUA torna a centrar també l'atenció del mercat. Trump va pressionar aquest dijous la Xina a través del seu Twitter, en què va afirmar que el seu país "no està sota pressió", sinó que és Pequín que necessita arribar a un acord més que Washington.

Al mercat de matèries primeres, el petroli recupera una mica de terreny després de caure amb força aquest dijous, després de conèixer que els inventaris de cru mundials havien tocat màxims al passat mes d'agost. El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,39% fins als 68,86 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,06% respecte al dòlar, fins als 1,170.

ÀSIA TANCA MIXTA I EUROPA ES VESTEIX DE VERD

El Vell Continent cotitza amb pujades en quatre dels seus cinc principals índexs (IBEX 35 +0,08%, CAC 40 +0,26%, DAX 30 +0,22%, FTSE 100 +0,22% i PSI 20 -0,33%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX supera els 9.330 punts, però ho fa amb poca força.

Per la seva banda, les borses asiàtiques han tancat la setmana amb signe mixt després de les noves pressions de Trump a la Xina. L'índex Nikkei 225 ha tancat amb uns guanys de 1,19%, mentre que el Kospi sud-coreà ho ha fet amb unes pujades de l’1,40%.

A Austràlia, l’ASX 200 ha tancat al +0,59%, impulsat pel seu sector financer. Per la seva banda, a la Xina continental l'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha estès els seus guanys de dijous tancant 0,81% amunt. No obstant això, l'altra cara de la moneda han estat els compostos de Xangai i Shenzhen, amb pèrdues del 0,13% i el 0,47%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador